avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Admisibilitate CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Admisibilitate CEDO

In urma cu doi ani mama mea a depus o petitie la CEDO pentru incalcarea dreptului la un proces echitabil,mama mea a decedat in urma cu cateva saptamani si vroiam sa stiu daca cumva trebuie sa anunt curtea,sau pot sa preiau eu respectiva cauza ca unic mostenitor.
Ma mai intereseaza sa stiu din experienta dumneavoastra,in cam cat timp voi fi anuntat daca cauza a fost admisa,avand in vedere ca a fost depusa in urma cu doi ani.
Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 13:46, 6 Iunie 2014
As mai avea o intrebare,in ce circumstante as putea sa cer curtii europene urgentarea procedurii?
spre exemplu daca eu sunt student,si nu am foarte multe mijloace de intretinere,in plus de aceasta locuiesc cu chirie,ar putea fi un lucru de care m-as putea lega?
Va multumesc!
Stimat forumist,

CEDO, într-adevăr, prevede anunite cazuri în care se poate cere judecarea cauzei cu celeritate, dar nici vorbă să fie situații de genul celor descrise anterior.

Ca exemplu, s-a aprobat o cerere de urgentare a procedurilor în cazul Yuliei Tymoshenko, care reprezenta opoziția, iar în ceea ce privește detenția sa, existau indicii de a putea fi catalogată drept arbitrară și generatoare de rele tratamente.

Dar ceea ce ați descris dvs nu reprezintă o situație într-adevăr specială.

Cu stimă.
Ma scuzati ca va deranjez,am primit din partea CEDO o hartie de confirmare de primire a cererii prin care am solicitat preluarea cauzei depuse de mama mea,atasat la aceasta cere am mai primit o hartie care spune urmatoarele :

Intrucat nu ati depus la dispozitia curtii toate informarile cerute de art 47 din regulamentul curtii sesizarea dumneavoastra nu poate fi examinata si nu este retinuta in vederea constituirii unui dosar.
puteti gasi instructiunile referitoare la procedura de urmat pentru introducerea unei cereri pe site-ul....

Este emisa pe 14 iunie 2012....Mentionez ca nu am primit nicio notificare din partea lor in acea perioada.
Mai am ceva de facut?

Va multumesc
Stimat forumist,


Din punctul meu de vedere, mai mult ca sigur, mama dvs/reprezentantul desemnat în cererea iniţiala au fost informaţi. Dar este mai puţin important.

În deschiderea topicului arătaţi: ,,In urma cu doi ani mama mea a depus o petitie la CEDO pentru incalcarea dreptului la un proces echitabil,mama mea a decedat in urma cu cateva saptamani.,, Astfel, presupun că informare a fost la câteva luni de la trimiterea aplicaţiei, iar bineînţeles că dvs nu aţi fost informat, deoarece aplicaţia nu era a dvs, ci a mamai, care trăia.

Ceea ce este, însă, important, reprezintă faptul că dvs nu mai aveţi nici o aplicaţie de continuat.

Pe de altă parte, mai mult ca sigur, că nu mai sunteţi nici în termenul de 6 luni pentru a depune o nouă cerere, completă.

Deci, ca principiu, nu mai puteţi face decât să puneţi punct.

Singurele excepţii de la epuizarea termenului de 6 luni o reprezintă situaţiile neexecutării unei hotărâri, ca violare a Art. 6. Aici pot avea loc discuţii desppre posibilitatea reintroducerii unei cereri, dar nu pot da un sfat în concret, necunoscând cazul.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere cedo utillllizator01 utillllizator01 Buna ziua, As avea si eu urmatoarea intrebare: la completarea formularului catre CEDO este nevoie sa trec si cuantumul daunelor pe care doresc sa le ... (vezi toată discuția)
Informatii despre un dosar la cedo sorin7907 sorin7907 Buna ziua! As dori sa imi spuna cineva,daca stie, cum se poate afla ceva informatii despre un dosar depus la CEDO.Ma intereseaza stadiul in care se afla,cat ... (vezi toată discuția)
Raspuns cedo ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua, Am adresat o plangere la CEDO, prin Posta Romana. Estimez ca a ajuns la Curte la sfarsitul lui sep 2014. Stie cineva daca se trimite raspuns ... (vezi toată discuția)