avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... litigiu cu vecinul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

litigiu cu vecinul

buna ziua . am o problema cu vecinul . el are o casa cu zidul pe hotarul dintre noi. ultimul rind de tigla este iesit cu 20 cm in curte la mine cind ploua apa de pe casa lui curge la mine in curte . daca ploua torential apa se scurge pe temelia casei mele aceasta fiind la 70 cm de zidul casei lui deci de hotar . am fost la primarie si am depus o plangere impotriva lui dar primarul mi-a spus ca nu este problema primariei deoarece vecinul nu a incalcat o proprietate publica ci una particulara . plangerea am facut-o in urma cu aproape 2 ani dar nici in ziua de azi nu am primit un raspuns oficial din partea primariei .de cite ori ma duc sa ma interesez de plangere mi se spune ca aceasta este in lucru la politia comunitara .este ceva necurat la mijloc mai ales ca nevasta vecinului lucreaza ca , contabila in cadrul primariei . am vreo sansa sa- l fac pe vecin sa-si puna uluc dar acesta sa fie pe zid si nu la mine in curte sau ma lupt cu morile de vant? primaria nu trebuia sa ia vreo masura impotriva lui?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 17:38, 25 Ianuarie 2011
Poi ce nu intelegi..??
nu ai treaba cu Primaria..mergi si da-l in judecata..o sa castigi sigur.
Stiu o speta in care vecinu a platit nush cati bani ptr fiecare zi incepand cu data constructiei.
Consulta un avocat.
multumesc
Primaria mai bine zis primarul, prin atributiile pe care le are-(art.63-L.215/2001-legea administratiei publice)trebuie sa aiba grije atat de domeniul public cat si de proprietatea privata a UAT.Doar a ajuns primar pentru ca l-au ales oamenii de acolo,. .Va puteti plange INSPECTORATULUI DE STAT IN CONSTRUCTII(ISC) de care apartineti-judetul cutare.Prin instanta dureaza f.mult dar ISC are obligatia de a constata(si va asigur ca o fac cu f.multa placere) si sanctiona contraventiile. in termen de 30 zile.-Se poate face sesizare direct pe adresa de pe site a ISC respectiv.Nici nu va va costa nimic-acestia vin si verifica inclusiv cum s-a efectuat constructia, autorizatia de construire.si dau solutii.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire gard cu temelie intre vecini catana aurora cristina catana aurora cristina La tara unde eu am act de proprietate si cadastru facut ,vecinul meu si-a construit un gard cu temelie care delimiteaza proprietatea mea de a lui , gard care ... (vezi toată discuția)
Constructii ilegale lauraoradea lauraoradea buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema! intre casa mea si ce a vecinului se afla o strada cu aproximativ 10 case. pe partea dinspre casa vecinului ... (vezi toată discuția)
Gard delimitare proprietăți vasile vaideanu vasile vaideanu Bună ziua,între mine și vecinul meu este un gard din beton(temelia) si tabla pe care vecinul meu la construit pe vremea când încă nu eram eu proprietar ... (vezi toată discuția)