avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Construire gard cu temelie intre vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Construire gard cu temelie intre vecini

La tara unde eu am act de proprietate si cadastru facut ,vecinul meu si-a construit un gard cu temelie care delimiteaza proprietatea mea de a lui , gard care era din teava de fier cu scindura, fara sa ma cheme si pe mine la inceput sa -i dau voie sa intre pe proprietatea mea si sa-mi prezinte cum vrea sa si-l faca. Mi-a facut pe pamintul meu temeliea de la gard cca 12 cm , dar mai rau ca a si inchis acest gard pina la peretele casei lui si atunic cind va ploua apa de pe casa lui va veni toata in curtea mea deoarece nu are uluce puse la casa si nici in temelia gardului nu a lasat o gaura de scurgere a apei pe terenul lui. As dori sa ma ajute cineva sa stiu daca intre proprietati se poate face gard cu temelie fara acordul vecinului si ce masuri trebuie sa ia pentru ca apa sa nu vina la mine in curte. Mentionez ca a facut gardul cind nu eram eu la tara si cind am ajuns era temelia turnata .Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: catana aurora cristina , utilizator 08:18, 7 August 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
art. 611 din CCiv il obliga pe vecinul dvs să îşi facă streaşină casei sale astfel încât apele provenind de la ploi să nu se scurgă pe fondul proprietarului vecin.


Multumesc mult , dar cui pot sa ma adresez pentru a-l obliga sa faca streasina la casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul a dat 3 găuri în gardul de beton ca apa din curtea ... andreinemeti andreinemeti Vecinul a dat 3 găuri în gardul de beton ca apa din curtea lui să se scurgă la mine în curte. Ce pot să fac? Ce lege a încălcat (vezi toată discuția)
Buna ziua. vecinul a dirjat toată apa pluvială din streaşina ... Eva30 Eva30 Buna ziua. Vecinul a dirijat toată apa pluvială din străşina sa în curtea mea, printr-o ţeavă ascunsă, în aşa fel încât a deteriorat gardul meu pe ... (vezi toată discuția)
Distanta casei fata de curtea vecinului raulmanu raulmanu Casa este făcută pe \"gard\"(pe locul gardului), astfel încât streșină de la acoperiș este pe terenul meu și apa care curge, curge pe terenul meu. ... (vezi toată discuția)