avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gauri in gard pentru scurgere apa ploaie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gauri in gard pentru scurgere apa ploaie

Salutare !
La coltul casei se strange apa strict de la picaturile de ploaie care cad intre zidul casei si gard ( apa pluviala este colectata). Pentru a se scurge apa si a nu mai balti la coltul casei am dat doua gauri in gard pentru a se scurge la vecin. Precizez din nou ca apa nu este multa dar fiind betonat , apa nu are unde sa se scurga. In plus de asta gardul in care am dat gauri este pe terenul meu ( vecinul nu m-a lasat sa refac gardul pe locul unde era gardul vechi asa ca am facut la mine un gard cu o temelie de beton dar fara gauri de scurgere initial)
Acum a astupat acele gauri care precizez din nou au fost facute ulterior dar pe gardul construit de mine pe terenul meu.
Am doua intrebari ?
Eu am voie sa dau acele gauri in gardul asezat pe proprietatea mea ?
El are voie sa astupe gaurile din gardul de pe proprietatea mea ?

Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat !
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:17, 21 August 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gauri puteti da in gardul de pe proprietatea dvs. Vecinul nu poate astupa gaurile din gardul aflat pe proprietatea dvs. Nu aveti dreptul sa scurgeti apele pe proprietatea vecinului.
In concluzie ?! Este utila o intelegere pe cale amiabila sau canalizati zona pe proprietatea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gauri in gard scurgere apa Secex Secex Buna ziua, este legal ca un vecin sa isi faca gauri in gard, pentri ca apa din curtea lui sa se scurga pe drumul meu de acces, proprietate privata? Isi uda ... (vezi toată discuția)
Construire gard cu temelie intre vecini catana aurora cristina catana aurora cristina La tara unde eu am act de proprietate si cadastru facut ,vecinul meu si-a construit un gard cu temelie care delimiteaza proprietatea mea de a lui , gard care ... (vezi toată discuția)
Servituti, sant comun Lucican2010 Lucican2010 Buna ziua, Referitor la servituti, as avea o intrebare. Situatia din teren este urmatoarea. Am o curte care da in strada, inspre strada este inchis cu gard ... (vezi toată discuția)