avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... prescrierea datoriei aferente unui credit bancar
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

prescrierea datoriei aferente unui credit bancar

buna ziua,

daca banca a cerut rambursare integrala anticipata a unui credit, prescrierea datoriei decurge de la acel moment pentru toata suma, sau in continuare raman valabili cei trei ani pentru fiecare rata in parte, cronologic, de la momentul scadentei lor?
de la data la care a fost declarat scadent intreg creditul
Conform art. 12 din Decretul 167/1958 în cazul obligatiilor cu executare succesiva cuprinse în titlul executoriu, pentru fiecare prestaţie curge o prescripţie distinctă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrierea datoriilor Ralucush Ralucush Buna seara! As avea nevoie de sfatul dumneavoastra in urmatoarea situatie: Mama mea a facut acum cativa ani (prin 2003 cred) un imprumut la actuala ... (vezi toată discuția)
prescrirea penalizarilor tutu? tutu? care este legea care prevede prescrierea penalizarilor,deoarece dupa timp de 3ani si 1 luna au aparut penalizari pe listele de intretinere . Mentionez faptul ... (vezi toată discuția)
Calculare termen de prescriptie Cristi321 Cristi321 Buna ziua, Am o intrebare cu privire la modul in care se calculeaza termenul de prescriptie al unui contract bancar cesionat. Speta este urmatoarea: ... (vezi toată discuția)