avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce documente solicita inspectorii ITM ce vin in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce documente solicita inspectorii ITM ce vin in control la S.C. ?

Am auzit ca incepand cu luna ianuarie ITM urile au demarat actiuni de control pe teren si ca solicita o sumedenie de acte si registre ; nu stiu exact ce registre si documente sunt obligata sa intocmesc zilnic si nici nu stiu unde sa astept aceste controale , la sediul social din Bucuresti sau la punctul de lucru unde se desfasoara activitatea societatii respectiv in judetul Ilfov ? Banuiesc ca in ambele cazuri mi se vor solicita aceleasi documente .
Multumesc frumos .
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 19:46, 24 Ianuarie 2011
In domeniul relaţiilor de muncă
1. Registrul unic de control
2. Actele constitutive ale angajatorului:
- Contract de societate ;
- Statutul societăţii ;
- Certificatul de înmatriculare la Registrul comerţului ;
- Hotărârea judecătorească de înfiinţare ;
- Codul fiscal ;
- Autorizaţia de funcţionare ;
- Acte adiţionale de modificare, completare ;
- Procura notarială de împuternicire pentru reprezentantul angajatorului ;
- Autorizaţia de funcţionare din punct de vedere al protecţiei muncii;
- Numărul salariaţilor si structura de personal, aprobata (Organigrama)

3. Registrul general de evidenţă a salariaţilor
- documentele de plată salariilor semnate de salariaţi;
- actele ce atestă plăţile comisionului datorat I.T.M. conform ;
- balanţa de verificare contabila pentru verificarea fondului de salarii;
- dovada depunerii la I.T.M. a actelor ce atesta modificarea contractelor de munca;
- foaia colectivă de prezenţă a salariaţilor;
- documente justificative privind acordarea concediilor de odihnă, concediilor medicale, concedii pentru îngrijirea copilului, concediilor fără plată, concedii de studii, acordarea orelor suplimentare;
- pentru dovedirea existenţei unui raport juridic de muncă: facturi fiscale, avize de însoţire a mărfii, monetare etc;
- registrul de procese verbale de predare-primire in cazul societăţilor de pază;
- normative de plata in acord in cazul societăţilor care practica acest tip de salarizare;

Dosarele de personal ale salariaţilor, care ar trebui sa cuprindă:
- dovada realizării obligaţiei de informare prevăzută la art.17 din Codul Muncii; cerere de angajare; curriculum vitae; acte stare civilă; acte de studii şi calificare; fisa de aptitudini, contractul individual de muncă care va cuprinde salariul şi elementele constitutive ale acestuia potrivit legii, actele adiţionale şi celelalte acte referitoare la executarea, modificarea, suspendarea şi încetarea contractelor individuale de muncă; actele de identitate; avizul medical; actele de studii; fişa postului; acte adiţionale la contractele individuale de muncă; acte privind cercetarea şi aplicarea sancţiunilor disciplinare; permisul de muncă (în cazul salariaţilor cetăţeni străini; certificatul de cazier judiciar (unde este cazul);

4. Aprobarea de păstrare şi completare a carnetelor de muncă
Carnetele de muncă (în cazul angajatorilor care le păstrează şi completează)

5. Contractul colectiv de muncă (unde este cazul)

6. Regulamentul intern

7. Pentru angajatorii care au ca obiect principal de activitate - selecţia şi plasarea forţei de muncă
- actul constitutiv, din care să reiasă obiectul de activitate, potrivit art. 5 din Legea nr. 156/2000, modificata si completata ;
- contracte care conţin oferte ferme de locuri de muncă, încheiate cu persoane juridice, persoane fizice şi organizaţii patronale din străinătate;
- acte doveditoare din care să rezulte condiţiile şi modul în care se va desfăşura activitatea de mediere: spaţiul, dotările şi echipamentele utilizate, numărul, structura şi calificarea personalului care prestează serviciile de mediere, posibilitatea accesului la ofertele de locuri de muncă ale angajatorilor din străinătate, stabilirea de relaţii cu parteneri de mediere străini; organizarea unei bănci de date cu privire la ofertele şi solicitările de locuri de muncă, precum şi informaţii referitoare la condiţiile de ocupare a acestora şi la calificările şi aptitudinile solicitanţilor aflaţi în evidenţă;
- dovada înregistrării la inspectoratul teritorial de muncă;
- documente ale cetăţenilor români trimişi să lucreze în străinătate:
a) actul de identitate;
b) paşaportul, paginile cu fotografia şi cu viza;
c) carnetul de muncă, din care să rezulte că i-a încetat activitatea în ţară, în condiţiile legii;
d) actele de calificare;
e) certificatul de sănătate;
f) contractul de mediere;
g) contractul individual de muncă, în limba română;
h) certificatul de cazier judiciar;
i) dovada emisă de structura specializată din cadrul Ministerului de Interne, din care să rezulte că solicitantul nu are interdicţia legală de a părăsi localitatea ori alte limitări ale exercitării dreptului la libera circulaţie în afara graniţelor ţării;
- alte documente necesare efectuării controlului în domeniul relaţiilor de muncă.
depinde pentru ce vin in control.
pentru protectia muncii,pentru contractele de munca.
pentru protectia muncii va trebuiesc mai multe printre care si un contract cu un cabinet de medicina muncii,carnete de protectia muncii, registre cu evenimente,temetica si programarea temelor de protectia muncii.
mai bine mergeti la un consultant si faceti un contract.
bine ca si pentru contractele de munca insa acolo e mai mult treaba contabilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organe consultative si de control in probleme de munca ADINA GARTAN ADINA GARTAN Care sunt aceste organe si ce atributii au ele ar fi bine de stiut de catre noi toti. Presupun ca daca am fi bine informati in aceasta privinta, cat si in ... (vezi toată discuția)
Control itm arvat_t arvat_t M-au anuntat de la ITM ca vin in control,mi-au spus sa pregatesc,state de plata.pontaje,contracte de munca,regulament intern,registru unic de control.Mentionaz ... (vezi toată discuția)
Dosar de personal adria05 adria05 am avut un control de la inspectia muncii si mi a fost solicitat dosarul de personal.ce include acesta?mentionez ca societatea are un singur angajat.inspectia ... (vezi toată discuția)