avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... control ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

control ITM

M-au anuntat de la ITM ca vin in control,mi-au spus sa pregatesc,state de plata.pontaje,contracte de munca,regulament intern,registru unic de control.Mentionaz ca nu avem activitate,suntem doi salariati si asociati in acelasi timp,avand obiect de activitate inchiriere spatii comerciale,ce alte acte pot sa mai ceara.?Nu am avut control de la ITM niciodata.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:58, 26 Mai 2012
Este o lista intreaga pe care o pot solicita cei de la ITM cand vin in control ... de exemplu:
1 Registrul unic de control
2. Actele constitutive ale angajatorului:
3. Registrul general de evidenţă a salariaţilor
- documentele de plată salariilor semnate de salariaţi;
- foaia colectivă de prezenţă a salariaţilor;
- documente justificative privind acordarea concediilor de odihnă, concediilor medicale, concedii pentru îngrijirea copilului, concediilor fără plată, concedii de studii, acordarea orelor suplimentare;
- pentru dovedirea existenţei unui raport juridic de muncă: facturi fiscale, avize de însoţire a mărfii, monetare etc;
- registrul de procese verbale de predare-primire in cazul societăţilor de pază;
- normative de plata in acord in cazul societăţilor care practica acest tip de salarizare;
Dosarele de personal ale salariaţilor, care ar trebui sa cuprindă:
- dovada realizării obligaţiei de informare prevăzută la art.17 din Codul Muncii; cerere de angajare; curriculum vitae; acte stare civilă; acte de studii şi calificare; fisa de aptitudini, contractul individual de muncă care va cuprinde salariul şi elementele constitutive ale acestuia potrivit legii, actele adiţionale şi celelalte acte referitoare la executarea, modificarea, suspendarea şi încetarea contractelor individuale de muncă; actele de identitate; avizul medical; actele de studii; fişa postului; acte adiţionale la contractele individuale de muncă; acte privind cercetarea şi aplicarea sancţiunilor disciplinare; autorizatia de muncă (în cazul salariaţilor cetăţeni străini; certificatul de cazier judiciar (unde este cazul);

4. dovada predarii carnetelor de muncăla salariati
5. Contractul colectiv de muncă (unde este cazul)
6. Regulamentul intern
7. alte documente necesare efectuării controlului în domeniul relaţiilor de muncă.

In pezent, activitatea de control a ITM-ului , vizeaza in principal, munca la negru si Registrul de evidenta al salariatilor completat si depus/transmis la ITM , potrivit HG nr.500/2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru angajare in asociatia de proprietari 1956 1956 la asociatia de propietari sint doi angajati ce acte ale angajatilor trebuie sa prezinti daca ai un control de la ITM? (vezi toată discuția)
Ce documente solicita inspectorii itm ce vin in control la s.c. ? monicagaciu monicagaciu Am auzit ca incepand cu luna ianuarie ITM urile au demarat actiuni de control pe teren si ca solicita o sumedenie de acte si registre ; nu stiu exact ce ... (vezi toată discuția)
Dosar cu salariatii manolacheflorentina manolacheflorentina va rog sa-mi spuneti si mie ce cer cei de la itm cand vin in control sa ai la dosarul de personal? ati auzit de : \"lista de difuzare\"? va rog sa ma ... (vezi toată discuția)