avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... restante credite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

restante credite

As dori sa stiu ce se poate imtampla in urmatoarea situatie:am 2 credite nevoi personale fara garantii si 3 carduri de credit. la un credit mai am de plata 10 luni ( afos contractar pe 5 ani) iar pt al 2 lea 8 ani l-am contractat in febr 2008. din sept 2010 am inceput sa am dificultati in plata ratelor si a sumelor minime pt carduri.am platit dar sume mai mici pt fiecare.in acest moment sunt in concediu ingrijire copil, sotul nu mai lucreaza si mai am un copil in varsta de 2.5 ani.practic singurul venit din dec 2010 este indemizatia si stam cu chirie.in conditiile in care nu voi mai plati la cele 3 carduri nicio suma, incercand sa platesc doar ratele la cele 2 credite ce se va intampla?in crestere copil am intrat in 21 dec 2010, pana in 2012 decembrie nu vor putea face poprire pe venit deoarece este indemizatie crestere copil.stiu ca se prescrie in 3 ani executarea silita dar in situatia de fata cand incep cei 3 ani, de la ultima plata sau...?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:23, 25 Ianuarie 2011
Pentru fiecare rata neplatita curge un termen de prescriptie incepand cu data scadentei acesteia.
De exemplu, rata scadenta in 01.01.2011 se prescrie in 01.01.2014, cea din 01.02.2011 in 01.02.2014 si tot asa.
in cazul in care dvs nu platiti o perioada de timp (de obicei 3 luni), banca poate declara acel credit scadent anticipat si de la data asta curg cei 3 ani.
daca nu au de unde recupera, puteti spera ca vor lasa sa se prescrie
in situatia in care apar ca si administrator cu puteri limitate, in cadrul unei societati pe langa alti 2 administratori,din luna mai 2010, asociatul unic fiind o alta persoana niciuna dintre cei 3 administratori, in caz de executare poate fi implicata aceea societate intrun anume fel? de la acea societate nu incasez nicun ban.
societatea nu este in vreun fel implicata.
creditorul recupereaza prin executare silita, venituri (altele decat cele cu regim special) sau /si bunuri aflate in proprietatea debitorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita si implinirea termenului de prescriptie ioncamelia ioncamelia Buna ziua, As dori va rog un raspuns cat mai clar vav de termenul de executare silita dar si prescriptie in privinta unui credit bancar. acesta a fost ... (vezi toată discuția)
Notificare firma recuperare ContSters215676 ContSters215676 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul prezentat mai jos. Un credit de nevoi personale luat in august 2008 si scadent in 2016 cf ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi personale Dinu_Aurelian Dinu_Aurelian Buna seara,am avut un credit de nevoi personale,fara girant,fara ipoteca,pe o perioada de 10 ani.Am platit 5 ani din credit,dupa care a venit criza si am ajuns ... (vezi toată discuția)