avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit de nevoi personale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit de nevoi personale

Buna seara,am avut un credit de nevoi personale,fara girant,fara ipoteca,pe o perioada de 10 ani.Am platit 5 ani din credit,dupa care a venit criza si am ajuns in imposibilitatea de a mai platii rata lunara,asa ca am cerut ajutorul bancii,in ideea micsorarii ratei si prelungirea perioadei contractuale,lucru refuzat de catre banca.Asadar,fiind in imposibilitate de plata,din aprilie 2010 nu am mai efectuat nici o plata catre banca,in curand se fac 5 ani de neplata.Din cate stiu creditul era asigurat si mai stiu ca daca in 3 ani de la ultima plata,banca nu-si cere drepturile in instanta,dosarul se claseaza.Am inteles bine sau nu?Astept raspunsurile dumneavoastra in aceasta problema,mentionez ca nici nu am mai fost contactat de catre cei de la banca sau vreo firma de recuperare,va multumesc.Cu stima Dinu
Cel mai recent răspuns: Dinu_Aurelian , utilizator 16:54, 25 Ianuarie 2015
Faptul ca nu ati mai platit, nu inseamna ca a intervenit prescriptia. Pentru fiecare rata scadentă începe sa curgă un termen de prescriptie de 3 ani. Creditul Dvs se prescrie la 3 ani dupa ultima rata ce ar trebui plătită. Este adevarat ca au fost prescrise ratele mai vechi de 3 ani.
In concluzie,daca perioada contractuala expira in 2016 sa zicem,abia de atunci si pana in 2019 pot face demersurile legale pt recuperarea datoriei?Daca in acesti 3 ani nu fac nimic,abia atunci se prescrei dosarul?
In concluzie,daca perioada contractuala expira in 2016 sa zicem,abia de atunci si pana in 2019

Nu, ce ar putea recupara in 2019, ultima rata ?

Nu va asteapta nimeni sa va aduceti aminte sa platiti, dupa cateva luni de neplata, se declara scadent anticipat creditul si de la acea data scadenta curge termenul de prescriptie, dreptul lor e prescris cel mai probabil, poate asiguratorul a platit si de aia nu ati fost contactata.
Nu e timpul trecut pt a va contacta fie din partea bancii, a asiguratorului, a unei firme de recuperari, veti vedea atunci.
Daca ajungeti la executare silita, in termn de 15 zile de la primirea somatiei sau a instiintarii de in infiintarea popririi, va trebui sa faceti contestatie la executare.

Ultima modificare: Duminică, 25 Ianuarie 2015
gi-jane2, moderator
Deci teoretic as fi scapat,dosarul ar fi trebuit sa fie prescris deja,insa exista totusi posibilitatae ca si dupa termenul de 3 ani sa ma trezesc cu vreo somatie sau poprire?!De ce? ... Multumesc,cu stima Dinu.
De ce?

Pt ca datoria exista, interesul lor e sa va faca s-o platiti, e in interesul dvs sa invocati prescriptia.

Alte discuții în legătură

Credit restant in euro mariana07 mariana07 Buna ziua, Am luat impreuna cu mama mea un credit in euro pe care intre timp de trei ani nu am mai putut sa il achitam din cauza ca am avut o ... (vezi toată discuția)
Datorie credit bancar Elena-Dumitra Elena-Dumitra Ioana, verisoara mea, A contractat un credit bancar in 13.10.2006 pe o perioada de 7 ani, din iunie 2009 nu a mai reusit sa plateasca ratele, deoarece nu a ... (vezi toată discuția)
La cit timp se prescrie un credit de consum fara ipoteca catre o banca privata ionutfeli ionutfeli buna seara ,va rog un sfat sa imi dati.au trecut mai mult de trei ani de la ultima rata neachitata la un credit de consum fara ipoteca,si am primit mai multe ... (vezi toată discuția)