avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere contract de prestari servicii si predare ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere contract de prestari servicii si predare amplasament.

Buna ziua
In urma cu cativa ani am semnat un contract de executie lucrari constructii. S-au semnat toate Procesele Verbale, inclusiv cel de Predare-primire amplasament cu beneficiarii. Dupa o perioada, din cauza faptului ca acestia nu au platit o parte din facturi i-am anuntat ca dorim sa reziliem unilateral contractul cu ei (mentionez ca aveam aceasta posibilitate, conform contractului semnat) in cazul in care nu ajungem la o intelegere amiabila. Acestia nu ne-au mai dat nici un raspuns, ne-au interzis sa mai intram pe santier, unde mai aveam materiale de constructii si au angajat alta firma sa continue lucrarile.
Vreau sa ma ajutati sa-mi spuneti daca este legal ce au facut, in conditiile in care aveau un Proces de predare-primire amplasament semnat cu firma noastra si noi suntem de atunci in proces cu aceasta firma.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: thea30 , utilizator 10:41, 25 Ianuarie 2011
Ati comunicat in scris beneficiarului decizia dumneavoastra de reziliere unilaterala conform prevederilor contractuale?
1. este corecta atitudinea dvs. de a refuza continuarea lucrarilor daca existau facturi scadente, conform clauzelor contractuale, si neachitate de catre cocontractant(exceptia de neexecutare)
2. atat faptul ca nu v-au mai contactat, cat si faptul ca au angajat alta firma sa finalizeze lucrarile, sunt ok, din moment ce dvs. ati reziliat contractul in cauza
3. refuzul restituirii materialelor de constructie ar putea fi interpretat ca fiind exercitarea de catre fostul cocontractant a unui drept de retentie asupra acestora, in legatura cu eventualele obligatii ale dvs. fata de el
4. pentru obligatiile de plata exigibile si neindeplinte ale fostului cocontractant, cat si pentru restituirea materialelor de constructie, in cazul in care se refuza nejustificat returnarea acestora, precum si pentru eventualele daune-interese, va puteti adresa instantei de judecata
Ne-am adresat instantei, suntem in proces cu ei de 3 ani. Dar ei pretind ca lucrarile sunt in aceeasi stare in care le-am lasat noi, ceea ce nu este adevarat pentru ca au angajat alta firma care a terminat lucrarile si in plus nu recunosc ca ar avea datorii la noi, dimpotriva ne cer despagubiri si penalitati pentru ca nu am dus contractul la sfarsit.
Da, am comunicat.
trebuie verificat in contract ce s-a convenit exact cu privire la reziliere si daca s-a respectat intrutotul pactul comisoriu respectiv.
daca pactul comisoriu a fost respectat si daca rezilierea de catre dvs. a contractului in cauza a fost justificata si poate fi dovedita, nu veti putea fi obligati la daune pentru neexecutarea contractului. nimeni nu poate fi obligat sa-si execute obligatiile atata timp cat cocontractantul nu le indeplineste pe ale sale. in asta consta exceptia de neexecutare a contractului.

Alte discuții în legătură

Daune interese astoria astoria o firma incheie un contract de executie lucrari cu o alta societate si ii preda amplasamentul precum si ordinul de incepere a lucrarilor. societatea nu face ... (vezi toată discuția)
Rezilier contract simona35 simona35 Buna ziua. As vrea sa stiu care sunt pasii de urmat pentru rezilierea unui contract de lucrari. In contract este mentionat ca ,,nerespectatre obligatiilor in ... (vezi toată discuția)
Reziliere aartist aartist Buna-ziua, Contractul incheiat prevede \"Prezentul contract încetează la cererea uneia dintre părţi pentru neexecutarea obligaţiilor de către cealaltă ... (vezi toată discuția)