avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... daune interese
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

daune interese

o firma incheie un contract de executie lucrari cu o alta societate si ii preda amplasamentul precum si ordinul de incepere a lucrarilor.
societatea nu face nici o lucrare timp de trei luni cat este durata contractului, data dupa care contractul este considerat incheiat de drept. beneficiarul calculeaza penalitati de intarziere pentru lucrarile neexecutate.
il poate actiona in instanta pentru daune interese si pt cheltuielile suplimentare cauzate de o noua procedura de licitatie.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 22:10, 1 Aprilie 2012
Bineinteles ca poate.
Este inserat in contract un pact comisoriu de gradul 4? Daca nu, trebuie procedat in prealabil la punerea in intarziere a executantului.
executantul se obliga sa despagubeasca achizitorul impotriva oricaror daune interese daca nu rezulta din respectarea proiectului sau caietului de sarcini.

asa scrie in contract. este in regula?
~ Conținut șters la cerere ~
Pactul comisoriu de gradul 4 este acea clauza contractuala in care partile prevad ca in cazul neexecutarii obligatiilor, contractul se desfiinteaza de plin drept, fara punerea in intarziere a debitorului.
In cazul unui pact comisoriu de gradul 4 ajungerea la termen a obligatiei neexecutate are ca efect rezolutiunea contractului de plin drept.
In lipsa pactului comisoriu de gradul 4, debitorul obligatiei trebuie pus in intarziere printr-o notificare, apoi actionat in judecata pentru rezolutiuea contractului si plata daunelor interese.
Fiind vorba de un contract comercial, va trebui efectuata si procedura prealabila a concilierii directe cu cealata parte.
sunt doar doua parti in contract : beneficiarul (achizitorul) si executantul. contractul este direct incheiat intre aceste doua parti. ce inseamna rezolvarea pe cale amiabila? executantul nu a facut nimic si nu a raspuns notificarilor transmise pt a incepe lucrarile.

Alte discuții în legătură

Rezilier contract simona35 simona35 Buna ziua. As vrea sa stiu care sunt pasii de urmat pentru rezilierea unui contract de lucrari. In contract este mentionat ca ,,nerespectatre obligatiilor in ... (vezi toată discuția)
Procedura concilierii? grecul grecul Buna ziua! Se impune sau nu efectuarea procedurii prealabile a concilierii pentru a putea introduce actiunea prin care sa constate reziliat un contract de ... (vezi toată discuția)
Intrebare pact comisoriu de grad iv bbogdan bbogdan buna. am si eu o intrebare. intr'un contract de vanzare cumparare am o prevedere de genul: 9. RASPUNDEREA CONTRACTUALA 9.1. Daca vanzatorul nuu ... (vezi toată discuția)