avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... daune interese
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

daune interese

o firma incheie un contract de executie lucrari cu o alta societate si ii preda amplasamentul precum si ordinul de incepere a lucrarilor.
societatea nu face nici o lucrare timp de trei luni cat este durata contractului, data dupa care contractul este considerat incheiat de drept. beneficiarul calculeaza penalitati de intarziere pentru lucrarile neexecutate.
il poate actiona in instanta pentru daune interese si pt cheltuielile suplimentare cauzate de o noua procedura de licitatie.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 22:10, 1 Aprilie 2012
astoria a scris:

ce inseamna rezolvarea pe cale amiabila?

Adica prin buna intelegere
ma refeream daca exista o procedura pt asa ceva, nu la intelesul propriu al expresiei.
adica eu ii propun sa-mi plateasca o suma, justificata prin pierderile pe care mi le-a provocat iar el accepta sa-mi plateasca. e ok asa? trebuie facuta prin notariat?
Este procedura concilierii directe, reglementata de Codul de procedura civila, art.720 indice 1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezilier contract simona35 simona35 Buna ziua. As vrea sa stiu care sunt pasii de urmat pentru rezilierea unui contract de lucrari. In contract este mentionat ca ,,nerespectatre obligatiilor in ... (vezi toată discuția)
Procedura concilierii? grecul grecul Buna ziua! Se impune sau nu efectuarea procedurii prealabile a concilierii pentru a putea introduce actiunea prin care sa constate reziliat un contract de ... (vezi toată discuția)
Intrebare pact comisoriu de grad iv bbogdan bbogdan buna. am si eu o intrebare. intr'un contract de vanzare cumparare am o prevedere de genul: 9. RASPUNDEREA CONTRACTUALA 9.1. Daca vanzatorul nuu ... (vezi toată discuția)