avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Procedura concilierii?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Procedura concilierii?

Buna ziua! Se impune sau nu efectuarea procedurii prealabile a concilierii pentru a putea introduce actiunea prin care sa constate reziliat un contract de leasing in care este prevazut un pact comisoriu de grad 4 instituit pentru neplata ratelor?
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 19:49, 10 Octombrie 2010
Dar nu este nevoie de nici-o actiune pentru a se constata reziliat de plin drept un astfel de contract!
Deci..daca nu e nevoie de actiune, nu e nevoie nici de conciliere.
Opinia mea este ca si in cazul pactului comisoriu de grad 4 este necesara introducerea unei actiuni prin care se cere instantei sa constate rezilierea de plin drept a contractului. Insa, avand in vedere ca instanta este investita doar pentru a constata reziliat contractul -verificand doar indeplinirea conditiilor trecute in pactul comisoriu , tind sa cred ca nu este necesara efectuarea procedurii prealabile.
Ultima modificare: Duminică, 10 Octombrie 2010
grecul, utilizator
Da, intr-adevar, pactul comisoriu de gradul 4 este mult mai energic si potrivit acestuia, în caz de neexecutare, contractul se considera desfiintat de drept, fara a mai fi necesara punerea în întârziere si fara orice formalitate prealabila (concilierea).
În aceasta situatie, interventia instantei judecatoresti - daca se apeleaza la ea -, se va rezuma la verificarile pe care însesi clauzele conventionale de reziliere le permit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutiunea judiciara in constractele comerciale DAIANA_ DAIANA_ Buna ziua, Imi poate explica si mie cineva din randul dumneavoastra diferenta intre: - pactul comisoriu expres de gradul I, care este clauza contractuala ... (vezi toată discuția)
Rezilier contract simona35 simona35 Buna ziua. As vrea sa stiu care sunt pasii de urmat pentru rezilierea unui contract de lucrari. In contract este mentionat ca ,,nerespectatre obligatiilor in ... (vezi toată discuția)
Pactul comisoriu roxana_cehan roxana_cehan Potrivit noului Cod Civil, pactele comisorii mai pot fi de patru feluri? (vezi toată discuția)