avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general repartizare profit 2007
Discuție deschisă în Contabilitate în general

repartizare profit 2007

OMEF 2374 pct 222
Sumele reprezentând rezerve constituite din profitul exerciţiului financiar curent, în baza unor prevederi legale, se înregistrează prin articolul contabil 129 = 106 . Profitul contabil rămas după această repartizare se preia la începutul exerciţiului financiar următor celui pentru care se întocmesc situaţiile financiare anuale în contul 117 , de unde urmează a fi repartizat pe celelalte destinaţii legale. Evidenţierea în contabilitate a destinaţiilor profitului contabil se efectuează după adunarea generală a acţionarilor sau asociaţilor care a aprobat repartizarea profitului, prin înregistrarea sumelor reprezentând dividende cuvenite acţionarilor sau asociaţilor, rezerve şi alte destinaţii, potrivit legii. Entităţile nu pot reveni asupra înregistrărilor efectuate cu privire la repartizarea profitului.
Daca AGA hotaraste ca profitul societăţii să rămînă nerepartizat il mai poate repartiza ulterior la o alta adunare.
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 18:11, 15 Aprilie 2008
Bajinaru Ramona a scris:

Daca AGA hotaraste ca profitul societăţii să rămînă nerepartizat il mai poate repartiza ulterior la o alta adunare.

Da se poate, ramane in contul 117 pana in momentul cand se decide repartizarea - dividende cuvenite acţionarilor sau asociaţilor, rezerve şi alte destinaţii, potrivit legii.
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2008
ContSters42967, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am depus bilant pentru 2008, ce fac mai departe? lupascumihaela lupascumihaela buna ziua, vreau sa stiu daca e corect din punct de vedere fiscal #-o in dedembrie 2008 am facut 129=117 suma 4286.77 lei in ianuarie 2009 am facut ... (vezi toată discuția)
Soldul contului 117 elkecri elkecri Buna, In ianuarie 2010 am facut nota contabila 121= 117 1500 lei, acum in ianuarie 2011 in soldul creditor al contului 117 am 1500 lei.Trebuie sa ii ... (vezi toată discuția)
Repartizarea profitului anului 2009 maricos maricos la sf anului 2009 am profit 1169 lei si am facut inregistrarea 129=117 1169 lei este bine si ce inregistrari trebuie sa mai fac cu privire la ... (vezi toată discuția)