avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum demonstrez ca nu i-am cedat locuinta?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum demonstrez ca nu i-am cedat locuinta?

Sunt in divort si urmeaza partajul in care cer drept de locuinta, am fost sfatuita sa merg sa achit jumatate de intretinere si din impozit astfel sa arat ca ma intereseaza locuinta, este normal tinand cont ca eu nu mai locuies acolo din noiembrie si nici acces nu mai am? mi se poate elibera chitanta pe numele meu daca fostul este titular?
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 13:10, 25 Ianuarie 2011
Aceasta locuinta a fost achizitionata in timpul casatoriei,reprezinta bun comun,sau apartine sotului,din mostenire,donatie,etc?
In partaj puteti solicita sa vi se atribuie ;locuinta chiar daca nu mai locuiti in ea. Nu trebuie sa platiti intretinerea daca nu locuiti.Nu trebuie sa demonstrati ca nu ati" cedat "locuinta. Dreptul de proprietate este inalienabil, nu poate sa vi-l ia nimeni.
andymaurul a scris:

Aceasta locuinta a fost achizitionata in timpul casatoriei,reprezinta bun comun,sau apartine sotului,din mostenire,donatie,etc?

este bun comun achizitionat in tinpul casatoriei
Atunci,este bun comun si se supune partajarii.Subscriu,nu trebuie sa platiti nimic.
Puteti solicita incredintarea in natura a intregului imobil,urmand sa platiti sulta sotului.Nu se pune problema sa nu va revina in urma partajului,cel putin 50%,desi sunt si cazuri in care unuia dintre soti ii revine o cota mai mica.
Promovati si o ordonanta presedentiala,pentru a putea locui in imobil pana la sentinta instantei de judecata in ceea ce priveste partajul.
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2011
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa divortez dupa 19 ani vyyoleta vyyoleta Vreau sa divortez dupa 19 ani de casnicie.ce sanse am sa raman cu 2 copii unul de 17 si unul de 7 ani in aprtament tinand cont de faptul ca el nu are un sa se ... (vezi toată discuția)
Partaj norocel_bab norocel_bab in urma unui divort celui caruia se incredinteaza copilul spre crestere si educare i-i revine cota parte m-ai mare in partajarea bunurilor comune dobindite in ... (vezi toată discuția)
Partaj volverin volverin Am divortat si dupa actul de divort locuintacomuna (casa avind :3 camere,bucatarie,baie,camara,hol) a fost incredintata fostei sotii pentru cresterea si ... (vezi toată discuția)