avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

Buna-ziua ,va rog am o intrebare,sotul cand a divortat in anul 2000 nu a facut partaj,locuim in casa unde si fosta sotie este proprietara,cum poate face partaj daca fosta sotie este in italia din anul 2000, neavand nici o adresa pt a o chema in instanta.Are vreo sansa sa judece in lipsa sa devina unic proprietar?
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 17:31, 25 Ianuarie 2011
Da, este posibil.

Fosta sotie va fi citata la ultimul domiciliu, si prin publicitate, daca sotul va arata instantei ca nu cunoaste unde domiciliaza aceasta.

Instanta va putea efectua si o adresa catre evidenta populatiei pentru a constata daca parata nu are vreun alt domiciliu sau resedinta in tara.

buna ziua.
nu prea cred ca aveti sanse. daca procedura de citare cu fosta sotie nu este indeplinita, instanta nu va proceda la judecarea cauzei .
Intr-adevar, in lipsa procedurii de citare nu se poate pasi la judecata, dar, dupa cum am mai aratat, procedura se poate indeplini prin publicitate, citare la usa instantei, citare la CL etc.

In lipsa unor asemenea mijloace alternative, ar insemna ca prin plecarea pe coclauri a unui coindivizar sa se infranga dispozitiile imperative ale Codului civil ce prevad ca nimeni nu poate fi silit sa ramana in indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intentare partaj persoana domiciuliu necunoscut VerTrad1 VerTrad1 Buna ziua! As vrea sa stiu cum procedeaza instanta in cazul intentarii unui proces de partaj, daca sotul nu sta in fapt la adresa mentionata in C.I. si nu vrea ... (vezi toată discuția)
Divort-citarea paratului Borza Borza Buna . Am o intrebare: la primul termen s-a dispus conformarea din partea reclamantului sa faca dovada ca paratul locuieste la adresa citata(art.616 ind.1 Cod ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort samartineanedit samartineanedit buna! am si eu o antrebare,daca deschid proces de partaj fostului meu sot si el nu se prezinta la proces ,pt ca e plecat din tara , se poate judeca si an ... (vezi toată discuția)