avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj dupa divort

buna!
am si eu o antrebare,daca deschid proces de partaj fostului meu sot si el nu se prezinta la proces ,pt ca e plecat din tara , se poate judeca si an lipsa lui? ajunge procesul la finalizare daca el no sa se prezinte niciodata?
Cel mai recent răspuns: samartineanedit , utilizator 09:14, 22 Martie 2011
Instanta se va pronunta pe cererea de partaj chiar daca paratul nu se prezinta la termenele de judecata.
Da, se poate judeca şi în lipsa lui, însă este necesar să se îndeplinească procedura de citare.

Va treui să indicaţi instanţei domiciliul soţului, respectiv adresa la care acesta locuieşte efectiv, în străinătate, pentru a se face procedura de citare.

În caz contrar (adică, dacă indicaţi doar domiciliul din ţară, unde acesta nu locuieşte efectiv), el va putea invoca lipsa de procedură în căile de atac şi sunt şanse ca hotărârea primei instanţe să fie casată.
Da, insa ca instanta sa poata proceda la judecata partajului, este necesar a fi indeplinita legal procedura de citare cu paratul.
multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort-citarea paratului Borza Borza Buna . Am o intrebare: la primul termen s-a dispus conformarea din partea reclamantului sa faca dovada ca paratul locuieste la adresa citata(art.616 ind.1 Cod ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate dianapopa dianapopa buna ziua, am nevoie de ajutorul dvs. situatia este urmatoarea: am dat nastere unui copil rezultat dintr-o relatie neconcretizata legal. tatal biologic nu ... (vezi toată discuția)
Citarea partii la cabinetul avocatului ales fara ca acesta sa fie angajat pentru noul proces CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Citarea trebuie facuta la adresa unde domiciliaza sau locuieste partea parata din proces. Daca paratul din proces este citat la adresa cabinetului avocatului ... (vezi toată discuția)