avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stabilire paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stabilire paternitate

buna ziua,
am nevoie de ajutorul dvs. situatia este urmatoarea: am dat nastere unui copil rezultat dintr-o relatie neconcretizata legal.
tatal biologic nu recunoaste copilul si nici nu o va face. locuieste in strainatate.
desi am introdus actiune in stabilirea paternitatii, instanta suspenda procesul pe motivul neindeplinirii procedurii de citare.
stiu adresa , i-am trimis citatiile dar plicul se intoarce merteu......
cum pot face dovada domiciliului din strainatate si cum pot indeplini procedura de citare in strainatate astfel incat sa se finalizeze odata procesul asta?
in momentul de fata dosarul e suspendat iar eu nu gasesc solutia
Cel mai recent răspuns: giulieta , utilizator 15:16, 7 Mai 2008
Potrivit Codului de procedura civila , in cazul în care prin tratate sau convenţii internaţionale la care este parte România sau prin acte normative speciale nu se prevede o altă procedură, cei care se află în străinătate, având domiciliul sau reşedinţa cunoscută, printr-o citaţie scrisă trimisă cu scrisoare recomandată cu dovadă de primire.
Dacă domiciliul sau reşedinţa celor aflaţi în străinătate nu sunt cunoscute, citarea se face prin publicitate.
În toate cazurile, dacă cei aflaţi în străinătate au mandatar cunoscut în ţară, va fi citat şi acesta.

Instanta nu are cum sa suspende procesul pe motivul neindeplinirii procedurii de citare, ci doar amana judecarea lui pana este indeplinita procedura de citare.
Este posibil ca instanta sa-i fi pus in vedere reclamantei sa precizeze si sa probeze existenta domiciliului sau resedintei paratului si in lipsa acestor relatii sa fii dispus suspendarea pe 155 indice 1.
Este o practica tembela des intalnita pe la instante.
Este evident ca in asemenea cazuri se impune citarea prin publicitate-modalitate legala de citare si pasirea la judecata cauzei. Insa din pacate, Elis este posibil ca doamna sa aiba dreptate si intr-adevar cauza sa fi fost suspendata.
In alta ordine de idei, treaba buna cu ratingul ala. Lipsesc si eu o saptamana si ratingul meu a scazut precum cotele Dunarii la Calafat intr-o vara secetoasa cu temperaturi medii sahariene. :D:D:tooth:
:bow:
Truevio, ai dreptate ... nu m-am gandit la posibilitatea de suspendare a procesului in baza art.155 ind.1 C.proc.civ.

Cred ca cel mai bine ar fi sa se citeze prin publicitate.
Pentru a se cita prin publicitate largita, trebuie mai intai repus dosarul pe rol.....daca nu s-a perimat deja.
Din cate am inteles, reclamanta a trimis citatiile prin scrisoare recomandata cu AR......dar s-au intors( banui ca e cu AR....intoarcerea scrisorilor imi confirma banuiala)....si daca instanta a suspendat dosarul pana la momentul in care doamna va face dovada domiciliului paratului, atunci...#-o
Ultima modificare: Miercuri, 7 Mai 2008
Roxana Zbarnea, Avocat
elis a scris:

:bow:
Truevio, ai dreptate ... nu m-am gandit la posibilitatea de suspendare a procesului in baza art.155 ind.1 C.proc.civ.

Cred ca cel mai bine ar fi sa se citeze prin publicitate.


Probabil ca instanta nu a permis sa se indeplineasca procedura de citare prin publicitate, pt. ca in alte conditii, probabil, procesul ar fi fost gata.

Alte discuții în legătură

Pot sa divorțez? Florina-CarmenRadu-Farkas Florina-CarmenRadu-Farkas Sunt despărțită de soțul meu de peste 3 ani și aș vrea să divorțez. El e plecat în străinătate și mi s-a spus ca nu va fi procedura completa dacă ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea actului de divort din israel - am depus toate actele ... aryel aryel Recunoasterea actului de divort din Israel - am depus toate actele la tribunalul Bucuresti - exequator (recunoasterea înscrisurilor si hotarârilor straine) ... (vezi toată discuția)
Citarea prin publicitate. despre criteriile corecte /legale /echitabile funcție de care se ia mãsura citãrii prin publicitate Popescu2012 Popescu2012 1. Când poate fi citat pârâtul prin publicitate la ziar sau la ușa instantei? (cpc 95.1) 2. Funcție de ce criterii legale /corecte /echitabile ... (vezi toată discuția)