avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citarea prin publicitate. Despre criteriile corecte ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Citarea prin publicitate. Despre criteriile corecte /legale /echitabile funcție de care se ia mãsura citãrii prin publicitate

1. Când poate fi citat pârâtul prin publicitate la ziar sau la ușa instantei? (cpc 95.1)

2. Funcție de ce criterii legale /corecte /echitabile poate președintele instantei aprecia că măsura citării prin ziar /publicitate /ușa instantei si /sau în monitorul oficial e necesară/corectă /legală echitabilă (cpc 95. 2)!?

Cpc

Art. 95

(1)Când reclamantul învederează că, deşi a făcut tot ce i-a stat în putinţă, nu a izbutit să afle domiciliul pârâtului, preşedintele instanţei va dispune citarea acestuia prin publicitate.

(2)Citarea prin publicitate se face afişându-se citaţia la uşa instanţei. Citaţia se publică şi în Monitorul Oficial al României sau într-un ziar mai răspândit, în cazurile în care preşedintele tribunalului sau completului de judecată apreciază că o asemenea măsură este necesară.

3. Dacă e în dosar dovada clara, indubitabila cu (aflarea) domiciliul pârâtului (respectiv, act de identitate cu domiciliul pârâtului trimis de pârât și cererea de interventie a acestuia/a pârâtului trimisa în dosar cu scrisoare recomandată ) (cpc 95.1) e legala /corectă /echitabila măsură necesară de dispunerea citării pârâtului prin publicitate (cpc 95. 2) doar prin ziar și la ușa instantei si /sau dacă dovada de primire a citatiei trimise cu scrisoare recomandată in strainatate potrivit cpc 87.8 nu există la dosarul cauzei in urma careia s-a luat măsura citării prin publicitate?

Cpc Art. 87:

8.în cazul în care prin tratate sau convenţii internaţionale la care este parte România sau prin acte normative speciale nu se prevede o altă procedură, cei care se află în străinătate, având domiciliul sau reşedinţa cunoscută, printr-o citaţie scrisă trimisă cu scrisoare recomandată, cu dovadă de primire.

Dispoziţiile art. 114 1 alin. (4) sunt aplicabile.
Cel mai recent răspuns: ContSters267790 , utilizator 17:10, 26 Ianuarie 2013
cand paratul spre ex desi are domiciliul confirmat de INEP la adresa la care a fost citat, locatarul de la adresa informeaza cum ca acel parat nu mai locuieste acolo pt ca a vandut..
cu alte cuvinte..a vandut casa in care avea domiciliu dar nu si-a schimbat si buletinu'

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort crissta38 crissta38 Am inaintat cererea de divort dar paratul nu este in tara ci lucreaza fara forme legale in strainatate.La prima infatisare procesul s-a aminat si mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Pot divorta? dana73_76 dana73_76 buna seara eu numai stiu nimic de sotul meu de aproape 5 ani pot divorta si prin ce metode ? nu stiu unde locuieste sau daca mai e in tara va multumesc (vezi toată discuția)
Divort anditaru anditaru Astazi am depus actiunea de divort la judecatorie si doamna de la registratura a spus sa aduc pana la primul termen adresa unde poate fi citata parata,in ... (vezi toată discuția)