1. Când poate fi citat pârâtul prin publicitate la ziar sau la ușa instantei? (cpc 95.1)
2. Funcție de ce criterii legale /corecte /echitabile poate președintele instantei aprecia că măsura citării prin ziar /publicitate /ușa instantei si /sau în monitorul oficial e necesară/corectă /legală echitabilă (cpc 95. 2)!?
Cpc
Art. 95
(1)Când reclamantul învederează că, deşi a făcut tot ce i-a stat în putinţă, nu a izbutit să afle domiciliul pârâtului, preşedintele instanţei va dispune citarea acestuia prin publicitate.
(2)Citarea prin publicitate se face afişându-se citaţia la uşa instanţei. Citaţia se publică şi în Monitorul Oficial al României sau într-un ziar mai răspândit, în cazurile în care preşedintele tribunalului sau completului de judecată apreciază că o asemenea măsură este necesară.
3. Dacă e în dosar dovada clara, indubitabila cu (aflarea) domiciliul pârâtului (respectiv, act de identitate cu domiciliul pârâtului trimis de pârât și cererea de interventie a acestuia/a pârâtului trimisa în dosar cu scrisoare recomandată ) (cpc 95.1) e legala /corectă /echitabila măsură necesară de dispunerea citării pârâtului prin publicitate (cpc 95. 2) doar prin ziar și la ușa instantei si /sau dacă dovada de primire a citatiei trimise cu scrisoare recomandată in strainatate potrivit cpc 87.8 nu există la dosarul cauzei in urma careia s-a luat măsura citării prin publicitate?
Cpc Art. 87:
8.în cazul în care prin tratate sau convenţii internaţionale la care este parte România sau prin acte normative speciale nu se prevede o altă procedură, cei care se află în străinătate, având domiciliul sau reşedinţa cunoscută, printr-o citaţie scrisă trimisă cu scrisoare recomandată, cu dovadă de primire.
Dispoziţiile art. 114 1 alin. (4) sunt aplicabile.
cand paratul spre ex desi are domiciliul confirmat de INEP la adresa la care a fost citat, locatarul de la adresa informeaza cum ca acel parat nu mai locuieste acolo pt ca a vandut..
cu alte cuvinte..a vandut casa in care avea domiciliu dar nu si-a schimbat si buletinu'
Divort
crissta38
Am inaintat cererea de divort dar paratul nu este in tara ci lucreaza fara forme legale in strainatate.La prima infatisare procesul s-a aminat si mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Pot divorta?
dana73_76
buna seara eu numai stiu nimic de sotul meu de aproape 5 ani pot divorta si prin ce metode ? nu stiu unde locuieste sau daca mai e in tara va multumesc (vezi toată discuția)
Divort
anditaru
Astazi am depus actiunea de divort la judecatorie si doamna de la registratura a spus sa aduc pana la primul termen adresa unde poate fi citata parata,in ... (vezi toată discuția)