avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stabilire paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stabilire paternitate

buna ziua,
am nevoie de ajutorul dvs. situatia este urmatoarea: am dat nastere unui copil rezultat dintr-o relatie neconcretizata legal.
tatal biologic nu recunoaste copilul si nici nu o va face. locuieste in strainatate.
desi am introdus actiune in stabilirea paternitatii, instanta suspenda procesul pe motivul neindeplinirii procedurii de citare.
stiu adresa , i-am trimis citatiile dar plicul se intoarce merteu......
cum pot face dovada domiciliului din strainatate si cum pot indeplini procedura de citare in strainatate astfel incat sa se finalizeze odata procesul asta?
in momentul de fata dosarul e suspendat iar eu nu gasesc solutia
Cel mai recent răspuns: giulieta , utilizator 15:16, 7 Mai 2008
Instantele permit asta numai in cazuri extreme si pe buna dreptate. Depinde cu ce mentiune s-a intors scrisoarea... Ca daca spunea ca nu locuieste acolo... sanatate!
E in sarcina reclamantei sa faca dovada domiciliului, nu mi se pare corect daca se in toparce o citatie gata! hai la citare prin mica publicitate! Ideea e sa se faca tot posibilul ca acel om sa afle de dosar, publicitatea fiind ultime resursa de citare...
Cum ati dovedit domiciliul paratului? Ati cerut sau ati facut adrese la ambasada din Bucuresti a tarii sale, ati trimis prin ministerul justitiei actele? Cum anume ati procedat sau cum a procedat instanta, ca nu inteleg exact...
Nu ati mentionat daca paratul este cetatean strain sau roman.
Daca este cetatean roman, aflat la munca in strainatate, puteti incerca sa il citati pe adresa firmei, daca o cunoasteti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa divorțez? Florina-CarmenRadu-Farkas Florina-CarmenRadu-Farkas Sunt despărțită de soțul meu de peste 3 ani și aș vrea să divorțez. El e plecat în străinătate și mi s-a spus ca nu va fi procedura completa dacă ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea actului de divort din israel - am depus toate actele ... aryel aryel Recunoasterea actului de divort din Israel - am depus toate actele la tribunalul Bucuresti - exequator (recunoasterea înscrisurilor si hotarârilor straine) ... (vezi toată discuția)
Citarea prin publicitate. despre criteriile corecte /legale /echitabile funcție de care se ia mãsura citãrii prin publicitate Popescu2012 Popescu2012 1. Când poate fi citat pârâtul prin publicitate la ziar sau la ușa instantei? (cpc 95.1) 2. Funcție de ce criterii legale /corecte /echitabile ... (vezi toată discuția)