avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua, suntem trei frati si mama a murit acum 10 ani dar noi nu am facut succesunea, tatal nostru traieste insa acum dorim sa facem succesiune . va rog sa ne spuneti daca se poate si cum s-ar imparti bunurile.mentionez ca toate bunurile sunt facute de ambi parinti.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 17:27, 25 Ianuarie 2011
Se poate.

Tatal va primi 1/4, iar dumneavoastra si cei doi frati veti imparti in cote egale restul de 3/4 din mostenire.

Adresati-va unui notar, care va va pune la curent cu procedurile si costurile. Este bine sa va intelegeti asupra impartelii, pentru nu a ajunge in instanta.
buna ziua.
tb. sa mergeti la notar in vederea dezbaterii succesiunii.
buna ziua.
imobilul pe care il detineti se imparte astfel:
-tatal dvs are 1/2 din bunuri + 1/4 din cealalta jumatate.
-fii detin fiecare 1/4 din cea de a 2-a jumatate.
MATEMATIC...tata=5/8 din total si fii fiecare 1/8 deci impreuna vor avea 3/8 din total.
sa ma contrazica va rog dl avocat GAITA.
ESTE POSIBIL SA GRESESC.
succes.
Este corect ceea ce a aratat utilizatorul precedent, in sensul ca imobilul fiind bun comun al sotilor, doar jumatate din el revine mamei, deci face parte din masa succesorala.

Dupa cum am aratat si in prima postare, mostenirea se va imparti in 4 parti egale, dar din mostenire (sau masa succesorala) face parte doar acea jumatate din imobil care ar fi revenit mamei dumneavoastra in cazul unui partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un fel de mostenire romica.b romica.b sotia mea are o sora si impreuna mai au doi frati de tata . In urma cu 13ani tatal lor a murit , iar acum doi ani a murit si mama fetelor. Nu sa facut ... (vezi toată discuția)
Succesiune Stefan 88 Stefan 88 Buna ziua!Am urmatoare problema fratele meu dupa moartea mamei la un an a deschis succesiunea impreuna cu tata ,intrebarea se poate face succesiunea fara sa ... (vezi toată discuția)
Impartirea casei dupa decesul tatalui. cat este cota parte a copiilor? Raluca7 Raluca7 Buna ziua sunteti amabili sa ma edificati in legatura cu cota parte care-mi revine din casa in urma decesului tatalui. mentionez ca mai am un frate si ... (vezi toată discuția)