avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... agresiune sau vatamare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

agresiune sau vatamare?

buna ziua sunt un baiat agresat de 3 indivizi pe care ii cunosc si le am facut plangere la pol mentionez ca am stat 6 zile la neuro chirurgie dupa care am fost la legist care mi a dat 50 de zile ingrijiri dupa actele de la spital .am aflat ca ei spun ca am fost beat si ma am louat de ei de aceea ma batut ce credetii pot castiga mentionez ca unul din ei e patronul barului si consilier la primarie a sanse
Cel mai recent răspuns: xuser , utilizator 22:49, 27 Ianuarie 2011
In termen de 2 luni de la data cand ati cunoscut sau ati putut cunoaste pe faptuitor, depuneti la politie sau parchet, o plangere penala prealabila, avand ca obiect savarsirea infractiunii de vatamare corporala, incriminata in art. 182 din Codul penal.



Odata ce exista acest act de sesizare, va fi pusa in miscare actiunea penala.
Chiar in continutul plangerii penale prealabile puteti face mentiunea ca va constituiti parte civile, in vederea recuperarii prejudiciului cauzat, precizand , defalcat, sumele de bani cu titlu de daune materiale.

Pana la concurenta valorii probabile, care coincide cu momentul cuantificarii , prin inscrisuri , a pagubei suferite ( pastrati orice inscris doveditor ) poate fi dispusa masura sechestrului asigurator .( vizeaza numai bunurile invinuitului sau ale inculpatului ).

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala, chiar in apel sau recurs.( dispunandu-se , conform art. 10 din Codul de procedura penala, incetarea procesului penal ).

In caz ca lucrurile sunt neclare, solicitati confruntarea.Indicati, totodata, si martorii , persoane care au cunostinta despre imprejurarile in care a fost savarsita agresiunea asupra dumneavoastra

Pentru inceput, sa aveti in vedere plangerea penala prealabila.

Succes .

;)
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Eu cred ca puteti castiga , daca detineti probe ale faptului cei mentionati de dvs. snt agresorii.Ca erati baut, si ca i-ati provocat, ar putea fi o cauza de reducere a pedepsei .Insa ei daca erau putin mai inteligenti nu v-ar filuat in seama.Asa, au toate sansele sa se alega cu un dosar penal pentru vatamare corporala.
Sa le solicitati si despagubiri .Faceti mentiunea ca doriti sa va constituiti parte civila.
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2011
ContSters181996, utilizator
Faceti in primul rand plangerea, luati un avocat si dupa acea lasati-i pe ei sa vina cu propuneri la dvs
Poate sa fie si consilier si primar si ce vrea el, nu are nicio importanta functia, politia isi va face treaba. Cu atatea zile de ingrijiri medicale nu e de glumit, faceti o plangere penala cat mai repede, in urma careia cu siguranta va incepe urmarirea penala, daca totul s-a intamplat asa cum ati relatat, apoi vor veni ei la dumneavoastra sa va faca oferte pt impacare si veti decide daca mergeti mai departe in instanta sau daca va impacati cu faptuitorii.
multumesc daca plangerea am facuto si sunt ignorant in materie la politie nu am mentionat ca ma constitui parte parte civila si vreau daune este vreo problema ? sau trebui sa fac alta plangere ? cat m ar costa sa ma reprezentati

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu rani si parasirea locului accidentului andreaszekely andreaszekely Buna ziua, in cursul zilei de ieri, bunica mea in varsta de 75 de ani a fost lovita de o masina cand mergea pe jos catre casa si autorii acestui accident au ... (vezi toată discuția)
Accident rutier miohella miohella buna ziua pe data de 07.01.2010 am sufertit un accident rutier (am fost lovit atat eu cat si sotia mea pe trecerea de pietoni ).Sotia mea a avut nevoie de ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni - rca-ul poate plati daunele? LAURENTZYU LAURENTZYU revin cu noi intrebari, legate de un nefericit eveniment. un individ a lovit-o pe logodnica mea pe trecerea de pietoni. a lovit-o destul de rau. in urma ... (vezi toată discuția)