avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier

buna ziua
pe data de 07.01.2010 am sufertit un accident rutier (am fost lovit atat eu cat si sotia mea pe trecerea de pietoni ).Sotia mea a avut nevoie de 10 zile de ingrijiri medicale iar eu de 40 date de medicina legala.Soferul care ne-a lovit nu consumase bauturi alcoolice si in prima instanta a fost foarte amabil cu noi , dar totusi nu am reusit sa cadem la nici-un fel de intelegere .Mentionez ca nu mai pot lua legatura cu soferu respingandu-mi apelurile .Care este procedura legala ptr am recupera cheltuielile si eventualele daune morale? Exista un termen de depunere a plangerii penale ? (am auzit ceva de 30 de zile dar nu stuiu exact ce inseamna)
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:48, 26 Ianuarie 2010
Este nevoie,, de plangere prealabila pentru ca ,conducatorul auto sa fie cercetat penal si eventual condamnat , infractiunea de care se face vinovat este cea prevazuta de art.184 C.P. respectiv vatamare corporala din culpa,va puteti constitui pe parcursul procesului pna la citirea acrului de sesizare a instantei parti civile si solicita despagubiri civile,inclusiv daune morale

plangerea se depune in termen de 2 luni de la data cand ati cunoscut autorul accidentului
In cazul infractiunilor pentru care legea prevede ca este necesara o plangere prealabila, aceasta trebuie sa fie introdusa in termen de 2 luni din ziua in care persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul.
ok se face puscarie dac eu de pun plangere si ma constitui parte civila sau primeste doar o amenda penala si gata
Totusi ce va intereseaza pana la urma?
Daunele pe care vreti sa le primiti sau pedeapsa pe care ati "prefera" sa o primeasca?:-/

Alte discuții în legătură

Partea vatamata ana-maria iacob ana-maria iacob buna seara. Ce se poate intampla in cazul in care partea vatamata nu depune plangere la politiein termen de 60 de zile? Este vorba despre un accident in care ... (vezi toată discuția)
Lovire fara a necesita ingrijiri medicale qsef qsef As dori va rog frumos sami raspunda cineva daca am fost lovit fara a necesita ingrijiri medicale pot depune plingere penala sau sfatuitima ce pot face in acest ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu victimă, pe trecerea de pietoni. cum se poate afla starea dosarului, unde se află acesta, și ce ar trebui să facă victima să se asigure că își recuperează cheltuielile? danidcn danidcn O cunoștință a fost victima unui accident auto pe trecerea de pietoni. La fața locului a venit un echipaj de politie, iar victima a fost transportată cu ... (vezi toată discuția)