buna ziua
pe data de 07.01.2010 am sufertit un accident rutier (am fost lovit atat eu cat si sotia mea pe trecerea de pietoni ).Sotia mea a avut nevoie de 10 zile de ingrijiri medicale iar eu de 40 date de medicina legala.Soferul care ne-a lovit nu consumase bauturi alcoolice si in prima instanta a fost foarte amabil cu noi , dar totusi nu am reusit sa cadem la nici-un fel de intelegere .Mentionez ca nu mai pot lua legatura cu soferu respingandu-mi apelurile .Care este procedura legala ptr am recupera cheltuielile si eventualele daune morale? Exista un termen de depunere a plangerii penale ? (am auzit ceva de 30 de zile dar nu stuiu exact ce inseamna)
Este nevoie,, de plangere prealabila pentru ca ,conducatorul auto sa fie cercetat penal si eventual condamnat , infractiunea de care se face vinovat este cea prevazuta de art.184 C.P. respectiv vatamare corporala din culpa,va puteti constitui pe parcursul procesului pna la citirea acrului de sesizare a instantei parti civile si solicita despagubiri civile,inclusiv daune morale
In cazul infractiunilor pentru care legea prevede ca este necesara o plangere prealabila, aceasta trebuie sa fie introdusa in termen de 2 luni din ziua in care persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul.