buna ziua
pe data de 07.01.2010 am sufertit un accident rutier (am fost lovit atat eu cat si sotia mea pe trecerea de pietoni ).Sotia mea a avut nevoie de 10 zile de ingrijiri medicale iar eu de 40 date de medicina legala.Soferul care ne-a lovit nu consumase bauturi alcoolice si in prima instanta a fost foarte amabil cu noi , dar totusi nu am reusit sa cadem la nici-un fel de intelegere .Mentionez ca nu mai pot lua legatura cu soferu respingandu-mi apelurile .Care este procedura legala ptr am recupera cheltuielile si eventualele daune morale? Exista un termen de depunere a plangerii penale ? (am auzit ceva de 30 de zile dar nu stuiu exact ce inseamna)
Exista doi pasi obligatorii.
1.Introduceti plangere penala la politie, impotriva celui care v-a accidentat in termen de 2 luni de la cunoasterea faptuitorului.
2.Mergeti la INML sa fiti consultati si dvs si sotia(luand actele medicale pe care le detineti si indicand unitatea spitaliceasca care v-a acordat ingrijiri pentru a se solicita relatii)pentru a se intocmi certificatele medico-legale,iar in functie de numaruil de zile obtinute ,se va stabili si incadrarea juridica a faptei.
Pastrati toate dovezile chletuielilor efectuate cu ingrijirile medicale si cu recuperarea dvs.pentru a le putea depune in dovedirea cererilor de despagubiri.
De asemeni puteti formula si cerere pentru obligarea invinuitului la plata daunelor morale