avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Dobanda credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Dobanda credit

Buna ziua! As avea nevoie de niste indrumari in urmatoarea situatie: exista un credit de nevoi persoanale in valoare de 22.500 ron, pe timp de 10 ani, acordat de o anumita banca, in contract scriind ca dobanda va fi lasata la aprecierea lor, probabil in limita bunului simt. Rata lunara a plecat de la 330 ron si in mai putin de doi ani a ajuns la 500 ron. Asadar in acest fel suma luata de la banca a fost de 22.500 si trebuie restituit, in urma cresterii dobanzii, suma de aproximativ 60.000 ceea ce este peste orice apreciere si bun simt. Daca in mai putin de 2 ani s-a intamplat acest lucru, unde se va ajunge peste 5?
1) Desi scrie ca dobanda va fi lasata la aprecierea lor, banca are dreptul sa creasca dobanda atat de mult incat o singura rata sa ajunga cat jumatate din salariu?
2)Se poate cere micsorarea dobanzii pana la rata initiala de 330 sau macar la o suma mai mica?
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2011
ContSters178374, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 03:18, 28 Ianuarie 2011
mergeti la banca si solicitati refinantarea.
eventual mergeti la mai multe banci si vewdeti care e mai convenabila ca si oferta
ce "oferte" pot fi in lipsa unei legi contra cametei?!
Multumesc pt sfaturi, se pare ca am probleme tot cu aceeasi banca , exact ca in speta si nu sunt singura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crestere dobanda la contract de credit ipotecar niculaucarmen niculaucarmen in anul 2007 am semnat un contract de credit ipotecar cu BCR in valoare de aproximativ 50 mii euro cu dobanda fixa in primul an de 5,8 p p si variabila in anii ... (vezi toată discuția)
Executare silita elro28 elro28 ajutati-ma cu un raspuns.pe vremea cand salariile erau sigure si bancile te rugau sa te duci la ele am facut cateva imprumuturi necesare,stiam ca am cu ce sa ... (vezi toată discuția)
Rate la banca si venituri injumatatite cordis claudia cordis claudia va rog daca poate cineva sa ma ajute cu un sfat in urmatoarea situatie:am facut un credit de nevoi personale fara ipoteca si nfara giranti in 2008 cand aveam ... (vezi toată discuția)