avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adoptie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adoptie copil

daca vreau sa adopt un copil pe care viitoarea mama doreste sa mi-l dea spre adoptie cum pot proceda sa il iau chiar din maternitate cu acte in regula fara a avea probleme si care ar fi cea mai sigura si legala cale s cea mai rapida?????
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2011
alinabalan74, utilizator
Cel mai recent răspuns: mikas , utilizator 18:01, 26 Ianuarie 2011
Din cate stiu eu (un raspuns pe care nu-l pot numi "oficial") cel mai simplu e abandon maternitate-plasament simplu-adoptie.
Adica mama il paraseste in maternitate, copilul este preluat de Directie unde trebuie sa aveti deja depus dosar pentru plasament simplu. In momentul in care copilul e in responsabilitatea Directiei, puteti cere instituirea plasamentului de urgenta printr-o cerere specifica, acest lucru fiind o chestiune de ore si de bunavointa din partea celor care se ocupa de asa ceva (in cazul nostru a existat foarte multa). Apoi o comisie aproba in regim de urgenta plasamentul s iputeti lua copilul acasa (e o chestiune de zile, depinde in ce zi a saptamanii se intruneste comisia). Practic, il luati direct din maternitate.
Dupa instalarea plasamentului, aveti tot timpul din lume pentru a proceda la infiere, dar copilul va fi langa dvs.
In principiu, mergeti la Directie si vorbiti cu cineva autorizat care sa va indrume.
Ce v-am descris eu e o cale mai putin ortodoxa, deoarece legea nu incurajeaza situatiile de genul acesta. Dar pasii descrisi sunt absolut legali.
;) multumesc mult
buna.calea rapida este ca mama si tatal tau sa fie de acord ati da copilu an adoptie.dar tu trebue sa ai conditii a creste acest copil si sa fii casatorita.
scuze am zis mama si tatal tau .era de mama copilului daca este de acord .
da este de acord . solutia mamei era sa lase copilul in spital.... asa ca...

Alte discuții în legătură

Adoptie ala ala Buna! Bine v-am gasit! Sper ca scriu unde trebuie! Sunt in curs de adoptie adica am tutela unui baietel si urmeaza sa depun dosarul pt. adoptie.Asistenta ... (vezi toată discuția)
Cum sa adopt.... andreeacojocaru andreeacojocaru Cam ce acte mi-ar trebui pentru a adopta un bebelus?Si care sunt conditiile? (vezi toată discuția)
Adoptie BUSUIOCILUS BUSUIOCILUS vreau sa stiu daca o pot infia pe nepoata mea de la fata care sta la mine de cand s-a nascut, in certificat la tata e linie,fiica mea este casatorita si are cu ... (vezi toată discuția)