Buna! Bine v-am gasit! Sper ca scriu unde trebuie!
Sunt in curs de adoptie adica am tutela unui baietel si urmeaza sa depun dosarul pt. adoptie.Asistenta noastra sociala spune ca trebuie sa dau o hartie scrisa prin care noi ca tutori sa-l dam spre adoptie pe baietel ca altfel copilasul nu este adoptabil. Ce sa va zic mie imi e teama ca astfel il poate adopta oricine nu? Daca stie cineva care este procedura imi poate spune si mie? E normal? Cum sa stau linistita daca dau o astfel de declaratie?
Helllllllpppppppppppppp!
Direcţia în a cărei rază teritorială domiciliază copilul va
sesiza instanţa judecătorească de la domiciliul copilului, pentru a se
încuviinţa deschiderea procedurii adopţiei interne.
În termen de 30 de zile de la data rămânerii
definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti prin care s-a încuviinţat
deschiderea procedurii adopţiei interne, Direcţia în a cărei rază
teritorială se află domiciliul copilului efectuează demersurile necesare
identificării celui mai potrivit adoptator sau familii adoptatoare pentru
copil.
Direcţia în a cărei razăteritorială se află domiciliul copilului analizează
posibilitatea încredinţării copilului în vederea adopţiei cu prioritate unei
rude din familia extinsă,asistentului maternal profesionist la care se află copilul ori unei alte
persoane sau familii la care copilul se află în plasament.(art. 26 alin. 2 din Legea 273/2004 privind regimul juridic al adopţiei)
Deci, avand calitatea de tutore aveti prioritate la incredintarea copilului spre adoptie.
in cazul in care copilul este adoptat de tutore, procedura de adoptie este mai simplificata.
Pentru mai multe informatii cititi Legea 273/2004.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Adoptie copil
alinabalan74
daca vreau sa adopt un copil pe care viitoarea mama doreste sa mi-l dea spre adoptie cum pot proceda sa il iau chiar din maternitate cu acte in regula fara a ... (vezi toată discuția)
Adoptie
crausanda
Dorim sa infiem un copil. Care este procedura, care sunt actele necesare si daca sunt anumite conditii pentru a putea adopta un copil? (vezi toată discuția)