avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis auto

am primit 8 luni de inchisoare cu suspendare pt alcool la volan dupa cat tim pot da de permis dupa 2 ani ce expira cazierul sau dupa ce imi expira cele 8 luni ?



Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:36, 25 Ianuarie 2011
Termenul de incercare care in cazul dvs. este de 8 luni plus 2 ani=total 2,8 luni , care se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, nu are legatura cu termenul de 1 an care este prevazut de art 116 al. 1 din Oug 195/2002.
Va veti putea prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere dupa 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condmanare.
Art.116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a uneihotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate
categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis sintionmihaela sintionmihaela dupa o condamnare de 8 luni cu suspendare in urma depistarii alcoolemiei la volan cu termen de incercare de 2 ani si 8luni conform dispozitiilor art.359 al. 2 ... (vezi toată discuția)
Infractiuni privind circulatia pe drumurile publice tavica tavica am condus cu peste 80 mg alcool in sange si am primit 8 luni cu suspendare in luna ianuarie 2013. fapta s-a petrecut in ianuarie 2012. Cand pot da examen ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare 8 luni - redobandirea dreptului de a conduce EritroxylonX EritroxylonX Buna ziua, am si eu o mica intrebare (ca intotdeauna). Am spus acum ceva timp problema prietenului meu cu caracterizarea. A fost la proces, a fost judecat si i ... (vezi toată discuția)