avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Exista o mostenire pe 1500 m .La ea au dreptul de mostenire doi frat,.Bucata de 1500 este formata de doua loturi unul de 600m , la strada , si unul de 900m mai in spate intr-o gradina. Pe bucata de 600m primul frate are facuta o casa . Intre cele doua bucati este pamantul celui de al doilea frate,700m proprietate,unde are si el o casa si nu exista loc de acces pentru lotul 2. Procesul s-a incheiat cu hotararea : lotul 1 lui primului frate si lotul 2 la al doilea frate, iar acel de al doilea frate sa plateasca 70.000 lei primului frate pe diferenta de pamant. Al doile frate a facut recurs si o cere stramutare a procesului (nora primului e judecatoare in acelasi oras).
Primul frate a a facut o cere de executare silita.
Cum poate decurge executarea? Al doilea frate are pensia si casa cu teren (unde nu este doar el proprietar ci si copii lui)
Poate al doilea frate acum, cand are dosar de executare sa doneze partea lui (cei 700m cu casa)copiilor?
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 16:59, 26 Ianuarie 2011
daca inca nu s-a notat nimic in Cartea Funciara a imobilului ar putea fi facuta o donatie catre copii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate impartire mostenire ionut_mihaiu ionut_mihaiu Buna ziua, Va deranjez si eu cu o intrebare aparent simpla... Cum se poate imparti mostenirea ? Situatia este aceasta, 5 frati au mostenit pamantul ... (vezi toată discuția)
Mostenitori Leordeanu Leordeanu In urma decesului parintilor ei mama noastra(vaduva) obtine certificat de mostenitor si anume teren 250mp si constructii . In 1990 mama i-mi doneaza 5000mp( ... (vezi toată discuția)
Bunica mi-a donat 1/2 din casă și o suprafață din grădină, dar copiii ei nu sunt de acord cu ce am primit și nu mă lasă să-mi fac casă acolo. cum aș putea să obțin bucata mea de teren? diana2482 diana2482 Am facut contract de donatie cu bunica si am primit jumate din casa si o suprafata de 1260mp de teten din gradina unde mai au si cei 4 copii ai ei teren.Eu as ... (vezi toată discuția)