avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... autorizatie constructie.
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

autorizatie constructie.

Buna seara,

Am nevoie de un sfat. Locuiesc la casa.
Acum 4 ani am avut doua holuri legate cu o usa (la jumatatea zidului).
Am scos usa si s-a daramat zidul din deapta usi si nu l-am mai facut la loc deoarece se vedea mai bine. Mi-am pus termopane, gresie, faianta , etc.
Jumatate dintr-un hol la-am inchis cu un perete de rigips si mi-am facut o baie micuta.
Acum doi ani m-am trezit cu cei de la urbanism in control.
Le-am aratat ca nu am afectat structura de rezistenta si conf. legii 50/1991,art 11 aveam voie sa imi amenajez casa cum vroiam eu.
Au plecat si nu au mai zis nimic.
Azi m-am trezit cu proces-verbal de constatarea si sanctionarea contraventiilor in care scrie ca am de dat 1000 ron amenda pentru modificarile de acum 4 ani.
Va rog sa imi comunicati ce sa fac?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: georgerobert , utilizator 22:58, 25 Ianuarie 2011
LEGEA 50/1991

ART. 31
Dreptul de a constata contravenţiile şi de a aplica amenzile prevăzute la art. 26 se prescrie în termen de 2 ani de la data săvârşirii faptei."

Intr-adevar, fapta de a construi fara autorizatie nu mai poate fi sanctionata dupa scurgerea a doi ani de la edificarea constructiei. Textul de lege este clar, imperativ si, drept urmare, nu se poate deroga de la el. Procesul-verbal incheiat il puteti ataca in instanta, in termen de 15 zile de la comunicare, depunand facturi si alte documente care vin in sustinerea depasirii termenului de doi ani. Succes!


Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2011
andymaurul, utilizator
Chiar daca s-a prescris constatarea contraventiei, acest lucru il poate stabili doar instanta de judecata, asa ca va trebui sa va adresati cu o plangere Judecatoriei in termen de 15 zile de la primirea procesului verbal de contraventie. Puteti cere anularea procesului verbal pentru motivul ca fapta era prescrisa la data intocmirii acestuia. In lipsa unei plangeri contraventionale, amenda va fi data in debit Serviciului Impozite si taxe locale de la primarie (sau cum s-o fi numind la voi) plus ca ramane de rezolvat masura dispusa prin procesul verbal, alaturi de amenda. Daca s-a dispus intrarea in legalitate prin obtinerea autorizatiei si nu se anuleaza procesul verbal, veti fi obligat sa faceti demersurile legale pentru obtinerea autorizatiei de constructie care presupun costuri suplimentare si multa bataie de cap. Data cand ati finalizat de facut modificarile la casa poate fi dovedita cu martori.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mici modificari in apartament pif10oct@yahoo.com pif10oct@yahoo.com Bucataria comunica cu balconul printr-o fereastra;,am taiat peretele la jumatate de fereastra in jos ( lat de 55 cm si inalt de 80 cm), lasand jos un prag de ... (vezi toată discuția)
Casa construita fara autorizatie florinach florinach Buna ziua , va rog sa ma invatati cum pot obtine autorizatia de constructie pentru o casa construita intre anii 1999-2001 in Bucuresti, pentru care nu am ... (vezi toată discuția)