avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum sa nu fiu pacalit intr-un contract international
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum sa nu fiu pacalit intr-un contract international

Doresc sa achizitionez o cantitate de produse din Malaiesia de la un intermediar din Moldova.Cum pot proceda ca sa nu fiu pacalit? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 11:49, 26 Ianuarie 2011
un contract nu va scuteste de incalcarea obligatiilor de catre partener ci doar va asigura (intr-o masura mai mare sau mai mica) recuperarea prejudiciului si sanctionarea partii culpabile. Insa acest lucru inseamna procese, costuri, timp pierdut in instanta si apoi procedura executarii silite (care se face in tara unde isi are sediul debitorul, conform legii locale).

practic, singura varianta este sa achitati marfa la receptia acesteia cantitativa si calitativa insa nu stiu daca vinzatorul isi asuma riscurile aferente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate contract comercial iudits iudits Problema: - exista un contract comercial care prin continut impune ca produsul livrat de furnizor sa fie receptionat la beneficiar conform masuratorilor ... (vezi toată discuția)
Nota de debit MadiTzu MadiTzu Buna ziua. Am primit de la un furnizor intracomunitar o nota de debit. E prima data cand intalnesc un astfel de document si nu stiu cum sa il inregistrez in ... (vezi toată discuția)
Plangere penala? GeorgeCatalin GeorgeCatalin Buna ziua! Pot face plangere penala impotriva unei societati comerciale caruia i-am achitat o cantitate de marfa dar la momentul in care am receptionat ... (vezi toată discuția)