avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general NOTA DE DEBIT
Discuție deschisă în Contabilitate în general

NOTA DE DEBIT

Buna ziua.
Am primit de la un furnizor intracomunitar o nota de debit. E prima data cand intalnesc un astfel de document si nu stiu cum sa il inregistrez in contabilitate. Mentionez ca in afara de denumire contine aceleasi elemente ca si o factura a aceluiasi partener, inclusiv denumirea marfurilor, cantitatea, pretul unitar si valoarea.
Daca cineva ma poate ajuta, va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MadiTzu , utilizator 13:06, 13 Octombrie 2010
inca ceva... se raporteaza in 390?
va multumesc.
Nota de debit este de fapt echivalentul stornarii noastre, de exemplu storno factura de avans, trebuia sa va storneze un avans pt. marfa sau ati facut retur de marfa? Inregistrarea se face conform reglementarilor contabile romanesti, stornati inregistrarea initiala.
Nu am avut nici avans, nici nu am returnat marfa. Ei au zis ca este o "reglare la ultima factura, o completare" si ca noi trebuie sa platim aceasta diferenta, nu este in rosu, deci nu e stornare, Sau dumneavoastra ziceti ca la momentul cand eu voi vinde acestui partener, sa facturez in rosu suma din aceasta nota de debit?? ...nu cred ca am inteles, puteti, va rog, sa-mi explicati inca o data?
Dati-mi toate amanuntele operatiunii, ati avut o factura initiala cu care v-au vandut bunuri sau prestat servicii si dupa au venit si au emis nota de debit, care ei zic ca este diferenta de pret fata de cea initiala? Valorea facturii initiale scade sau creste? Se poate sa fie o reducere de pret, poate v-au emis factura initiala pe o suma mai mare decat trebuia.
Ultima modificare: Marți, 12 Octombrie 2010
Andreea Voicila, Contabil
Am avut o factura cu bunuri x si y care au fost receptionate conform facturii. In nota de debit, au trecut inca cateva um din bunul x, cateva din bunul y, la acelasi pret ca si in factura initiala. Daca adaug aceasta valoare la factura initiala, valoarea o sa creasca cu peste 1000 euro. Nu tin personal legatura cu partenerul extern asa ca nu stiu decat de mi s-a spus: "e o reglare a facturii trecute".Nu stiu cum sa inregistrez nota, nu stiu daca se raporteaza in 390. O sa am control pe TVA si nu stiu cum sa le expilc aceasta nota de debit.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Returnare marfa data cu bon fiscal Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti in cazul in care vand marfa unei persoane fizice, cu Bon Fiscal, iar acesta imi returneaza marfa din motive intemeiate cand ... (vezi toată discuția)
Factura retur rodaf rodaf Buna ziua, spuneti-mi va rog cum inregistrez, in saga, o factura la marfa restituita furnizorului. Multumesc mult. (vezi toată discuția)
Inregistrarea unei facturi retur bamsy_nicu bamsy_nicu Buna ziua! Vreau sa stiu si eu cum procedez, in calitate de gestionar, pentru a inregistra o factura cu plata la retur emisa de catre furnizor, dupa returnarea ... (vezi toată discuția)