avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura retur
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura retur

Buna ziua, spuneti-mi va rog cum inregistrez, in saga, o factura la marfa restituita furnizorului. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: rodaf , utilizator 21:42, 28 Septembrie 2012
In cazul restituirii dvs. nu emiteti factura ci furnizorul va emite o factura de stornare, Daca insistati ca dvs. puteti sa emiteti o astfel de factura va aduc aminte ca trebuie sa aveti adaos comercial la marfa.
Nu stiu cum sa inregistrez factura de stornare a furnizorului, avind in vedere ca nu am marfa pe stoc exact cum e trecuta in factura.
Cand se face un NIR se trece exact si cu denumirea completa si cantitati verificate la tot ce este pe factura. Daca ati facut asa nu este nici-o problema. Factura de stornare se inregistreaza usor: practic se face un NIR unde cantitatile sunt trecute pe minus (in rosu) iar cu ocazia asta se scade si adaosul comercial aferent marfurilor stornate (acel program o face automat).
Ultima modificare: Joi, 27 Septembrie 2012
George Moraru, Consultant fiscal
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfa retur- vanduta pe bon fiscal loredana.m loredana.m buna ziua, am o firma care are 2 gestiuni :cu ridicata si cu amanuntul. La vanzarea cu amanuntul am clienti care se trezesc ca le mai raman materiale si pe ... (vezi toată discuția)
Nota de debit MadiTzu MadiTzu Buna ziua. Am primit de la un furnizor intracomunitar o nota de debit. E prima data cand intalnesc un astfel de document si nu stiu cum sa il inregistrez in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare discount comercial Sfedu Sfedu Buna ziua, nelamurirea mea este legata de contarea pentru inregistrarea discount-ului comercial pentru marfuri, nu stiu daca am inteles bine din ce m-am ... (vezi toată discuția)