avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrarea unei facturi retur
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrarea unei facturi retur

Buna ziua! Vreau sa stiu si eu cum procedez, in calitate de gestionar, pentru a inregistra o factura cu plata la retur emisa de catre furnizor, dupa returnarea marfii? Pt. acea marfa( inghetata) exista un NIR la intrare, iar factura este emisa la pretul furnizorului; ceea ce nu stiu este daca trebuie facut alt NIR si cum trebuie descarcata din gestiune, la pret de vanzare sau de furnizor? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: bamsy_nicu , utilizator 16:11, 21 Octombrie 2011
Factura de retur o intocmeste furnizorul la pretul initial de livrare plus TVA aferenta( o sa aveti o factura in rosu). Dvs descarcati gestiunea la pret cu amanuntul ( deci cu tot cu adaos si tva neexigibila) pe baza facturii in rosu de la furnizor.Contabilul stie ce are de facut.
Multumesc pt. raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi cu minus fanietta fanietta Buna, as avea doua intrebari pentru o II, comert cu amanuntul 1. Pentru facturile cu minus ar trebui trecut in raportul de gestiune la iesiri valoarea de ... (vezi toată discuția)
Nota contabila achizitie marfa miutaradu miutaradu am aprovizionat la magazin marfa de la un furnizor fiind neplatitor de tva(gestionarul nu a observat) am facut nota contabila 371=401 371=378 dupa ... (vezi toată discuția)
Contabilitate punct de lucru ursuloaica ursuloaica O societate isi desfasoara activitatea prin cele doua puncte de lucru (2 magazine). Centralizarea contabila se tine la punctul de lucru 1.Nu s-au ... (vezi toată discuția)