avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... facturi cu minus
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

facturi cu minus

Buna, as avea doua intrebari pentru o II, comert cu amanuntul
1. Pentru facturile cu minus ar trebui trecut in raportul de gestiune la iesiri valoarea de amanunt din cate stiu, pe baza carui document pot face acest lucru? Am auzit ca trebuie facut proces verbal?
2. Listele de inventar trebuie sa fie duplicate? :D
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:44, 27 Ianuarie 2012
1 Sau puteti completa un nir cu minus, pentru ca operatia de inregistrarea a acelei facturi cu minus, trebuie sa treaca si pe la celelalte conturi aferente marfii.
2. Lista de inventar marfa la 31 decembrie ... se face intr-un singur exemplar. Apoi se trece la completarea registrului inventar.
Mai sunt unii gestionari care doresc sa-si pastreze si ei un exemplar. In acest caz sa-si faca copii.
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2012
george-neagu, moderator
dar NIR -urile nu se fac la receptia marfii? in cazul facturii cu minus la ce ar trebui sa fac receptia?
Si eu sunt intr-o situatie asemanatoare cu a ta. In sensul ca eu am oferit ca premiu un produs. Pe factura clientrului am trecut valoarea la produs +reducerea de 100% rezultand factura 0.

Pebaza acestei facturi am scos produsul din gestiune iar in registrul incasari si plati nu mai trec nimic, ne inregistrand nici o plata pentru el.

Sper sa fie OK.
nir cu minus inseamna retur. pe baza inregistrarii acestuia se regleaza gestiunea si cantitativ si valoric
mi s-a spus ca nu exista nir cu minus de asta am intrebat

Alte discuții în legătură

Nota de recepti lilicrin lilicrin Pentru realizarea de note de receptie exista un formular anume sau un program? Multumesc pt ajutor. (vezi toată discuția)
Nota de receptie ditabetina ditabetina buna seara, am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv, lucrez la o firma care se ocupa cu vanzare de produse pe care le primesc de la diversi furnizori ... (vezi toată discuția)
Chiosc presa neplatitor de tva Mariralu Mariralu Care sunt notele contabile pentru inregistrarea corecta a urmatoarelor documente : 1. Primesc aviz de insotire a marfii in aproape fiecare zi a lunii ... (vezi toată discuția)