avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... furtul datelor personale din casuta de mail
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

furtul datelor personale din casuta de mail

Cumnatei mele i-a fost sparta casuta de mail de catre un fost amic, i s-au furat toate datele stocate ,de la contacte, la mailuri arhivate si acum individul o hartuieste trimitand mesajele furate si santajand-o de pe casute de mail diferite ...Cum se procedeaza ???Este infractiune ,cine se sesizeaza ...femeia este disperata....??
Daca ma puteti ajuta cu un sfat sau aveti cunostinte unde m-as putea adresa va raman recunoscator
Buna ziua,
Deschiderea unei corespondente adresate altuia ori interceptarea unei convorbiri sau comunicari efectuate prin telefon,telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanta, fara drept se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala
Poate de asemeni raspunde si pentru infractiunea de santaj prevazuta de art 194 Cod pen.
Trebuie doar sa va faceti o plangere la politie.
Avand in vedere ca e-mailul reprezinta modalitatea prin care dumneavoastra comunicati cu terte persoane, si , prin aflarea parolei v-au fost folosite informatiile cuprinse in mesajele primite , cumnatul dumneavoastra a a savarsit infractiunea de violare a secretului corespondentei , distinct incriminata in Codul penal.
Unica pedeapsa este inchisoarea.


Actiunea penala e pusa in miscare la plangerea penala prealabila a partii vatamata, care poate sesiza politia sau parchetul , in termen de doua luni de la consumarea activitatii infractionale.

Pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti, moment ce poate exista chiar in etapa apelului sau a recursului procesului penal, poate opera impacarea partilor , cauza ce inlatura raspunderea penala ( conform art . 10 din Codul de procedura penala , in etapa urmaririi penale se va dispune incetarea acesteia, iar in etapa judecatii , inceterea procesului penal ).

In caz ca v-a fost adusa o atingere insemnata intimitatii dumneavoastra prin citirea e-mailurilor, si apreciati ca este necesar, pana la citirea actului de sesizare ( reprezentat de rechizitoriu ) va puteti constitui parte civila , in vederea recuperarii pagubei cauzate.

In etapa urmaririi penale, pana la concurenta valorii probabile, se poate dispune masura asiguratorie a sechestrului, asupra bunurilor invinuitului sau inculpatului , raspunderea penala fiind personala.

Poate fi angajata raspunderea penala si pentru savarsirea infractiunii de santaj , daca , prin amenintare sau violenta , a fost urmarita dobandirea unui folos ilicit, material.


Succes.
va multumesc mult pentru informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare de corespondenta???/ lupianca lupianca Buna seara...am o intrebare. Daca, in timpul casatoriei sotii aveau aceeasi parola la mailurile personale ( deci totul era pe fata ca sa zic asa) iar sotia a ... (vezi toată discuția)
Impacarea partilor nutzzu nutzzu in cazul unui denunt calomnios poate interveni impacarea partilor? retragera plangerii inlatura raspunderea penala? (vezi toată discuția)
Vatamare corporala aladin1986 aladin1986 buna. am o intrebare.! cine e dispus/a sa ma ajute cu un raspuns?am lovit un tanar impreuna cu un prieten. dupa cateva lovituri l am lasat jos .costient..acel ... (vezi toată discuția)