avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prescriptzie pedeapsa de 10ani
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prescriptzie pedeapsa de 10ani

buna ziua,ash vrea si eu sa stiu cum se poate afla daca o pedepasa penala de 10ani,a fpst prescrisa,unde se publica genul asta de informatzie,mersi mult de raspuns!!!!!
Cel mai recent răspuns: popescu clara , utilizator 08:09, 27 Ianuarie 2011
termenul de prescriptie il calculati singur, nu se publica nicaieri.

ptr o pedeapsa intre 5 si10 ani, termenul de prescriptie a raspunderii penale este de 8 ani de zile.

termenul de prescriptie ptr executarea unei pedepse de 10 ani este de 15 ani (pedeapsa + 5 ani).
Aceasta informatie nu se publica. Va trebui sa calculati, conform codului penal:

ART. 126
Termenele de prescripţie a executării pedepsei
Termenele de prescripţie a executării pedepsei sunt:
a) 20 de ani, când pedeapsa care urmează a fi executată este detenţiunea pe viaţă sau închisoarea mai mare de 15 ani;
b) 5 ani, plus durata pedepsei ce urmează a fi executată, dar nu mai mult de 15 ani, în cazul celorlalte pedepse cu închisoarea;
c) 3 ani, în cazul când pedeapsa este amenda.
Termenul de prescripţie a executării sancţiunilor cu caracter administrativ prevăzute în art. 18^1 şi în art. 91 este de un an.
Termenele arătate în alin. 1 se socotesc de la data când hotărârea de condamnare a rămas definitivă, iar cele arătate în alin. 2 curg de la rămânerea definitivă a hotărârii sau, după caz, de la data când poate fi pusă în executare, potrivit legii, ordonanţa prin care s-a aplicat sancţiunea.
În cazul revocării suspendării condiţionate a executării pedepsei, a suspendării executării pedepsei sub supraveghere sau, după caz, a executării pedepsei la locul de muncă, termenul de prescripţie începe să curgă de la data când hotărârea de revocare a rămas definitivă.
Măsurile de siguranţă nu se prescriu.
Termenul de prescriptie a executarii pedepsei de 10 ani este, potrivit art.126 alin.1 lit.b c.pr.pen., de 15 ani (5 ani plus durata pedepsei ce urmeaza a fi aplicata).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie executare pedeapsa mariusuc mariusuc - dacă este o pedeapsă cu închisoarea de până la 15 ani, termenul va fi format dintr-o perioadă fixă de 5 ani la care se adaugă jumătate din pedeapsa ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu executare, condamnat plecat in strainatate andrei1987tymy andrei1987tymy am si eu o intrebare sunt plecat in strainatate si am o pedepasa de un an cu executare ce se poate intampla cat timp ar trebui sa nu mai vin acasa ?? (vezi toată discuția)
Prescriere pedeapsa ContSters190234 ContSters190234 am o condamnare de 2 ani si 6 luni pt vatamare corporala cu executare este definitiva din dec 2010,as dori sa stiu cand se prescrie pedeapsa.Va multumesc. (vezi toată discuția)