avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pedeapsa cu executare, condamnat plecat in strainatate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Pedeapsa cu executare, condamnat plecat in strainatate

am si eu o intrebare sunt plecat in strainatate si am o pedepasa de un an cu executare ce se poate intampla cat timp ar trebui sa nu mai vin
acasa ??
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:04, 22 Mai 2015
Cum ai calcat in tara , daca nu te ia din vama , te ia de acasa , sau poate scapi si cand revii te ia cand revii acasa a doua oara , pedeapsa cu executare ramane valabila pina o executi ... dar poti face un recurc la sentinta de condamnare si sa ceara avocatul o pedeapsa mai blanda in cazul in care nu este aceasta pedeapsa irevocabila si definitiva ... doar un avocat te poate lamuri mai bine , din ce stiu eu cam asa este
[ link extern ]

Dupa expirarea perioadei respective, va trebui sa obtineti recunoasterea acestui fapt de catre un tribunal roman. Atentie ca se poate cere si extradarea.
Eu inteleg ca de o instanta din Romania sunteti condamnat.
Astfel, dupa 6 ani intervine prescriptia executarii pedepsei, dar cursul prescriptiei poate fi intrerupt in anumite conditii.
ART. 162
Termenele de prescripţie a executării pedepsei
(1) Termenele de prescripţie a executării pedepsei pentru persoana fizică sunt:
a) 20 de ani, când pedeapsa care urmează a fi executată este detenţiunea pe viaţă sau închisoarea mai mare de 15 ani;
b) 5 ani, plus durata pedepsei ce urmează a fi executată, dar nu mai mult de 15 ani, în cazul celorlalte pedepse cu închisoarea;
c) 3 ani, în cazul când pedeapsa este amenda.
(2) Termenele prevăzute în alin. (1) se socotesc de la data când hotărârea de condamnare a rămas definitivă.
(3) În cazul revocării sau anulării amânării aplicării pedepsei, suspendării executării pedepsei sub supraveghere ori liberării condiţionate, termenul de prescripţie începe să curgă de la data când hotărârea de revocare sau anulare a rămas definitivă.
(4) În cazul revocării liberării condiţionate, în condiţiile art. 104 alin. (1), termenul de prescripţie începe să curgă de la data când hotărârea de revocare a rămas definitivă şi se calculează în raport cu restul de pedeapsă neexecutat.
(5) În cazul înlocuirii pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii, termenul de prescripţie curge de la data când hotărârea de înlocuire a rămas definitivă şi se calculează în raport cu durata pedepsei închisorii.
(6) Pedepsele complementare aplicate persoanei fizice şi măsurile de siguranţă nu se prescriu.
(7) Prin pedeapsa ce se execută se înţelege pedeapsa stabilită de instanţă, ţinându-se cont de cauzele ulterioare de modificare a acesteia.

Reglementări anterioare:
- alin. (1) lit. a): art. 126 alin. 1 lit. a) din vechiul Cod penal
- alin. (1) lit. a): art. 130 din vechiul Cod penal
- alin. (1) lit. b): art. 126 alin. 1 lit. b) din vechiul Cod penal
- alin. (1) lit. c): art. 126 alin. 1 lit. c) din vechiul Cod penal
- alin. (2): art. 126 alin. 3 din vechiul Cod penal
- alin. (2): art. 130 din vechiul Cod penal
- alin. (3): art. 126 alin. 4 din vechiul Cod penal
- alin. (6): art. 126 alin. 5 din vechiul Cod penal

ART. 163
Întreruperea cursului prescripţiei executării pedepsei
(1) Cursul termenului de prescripţie a executării pedepsei se întrerupe prin începerea executării pedepsei. Sustragerea de la executare, după începerea executării pedepsei, face să curgă un nou termen de prescripţie de la data sustragerii.
(2) Cursul termenului de prescripţie a executării se întrerupe şi prin săvârşirea din nou a unei infracţiuni.
(3) Cursul termenului de prescripţie a executării pedepsei amenzii se întrerupe şi prin înlocuirea obligaţiei de plată a amenzii cu obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii.

Reglementări anterioare:
- alin. (1): art. 127 din vechiul Cod penal
- alin. (2): art. 127 alin. 1 din vechiul Cod penal

In momentul in care va vor localiza va vor lua.
Nu cred ca aveti sanse sa scapati...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat de executare a pedepsei alexmit alexmit Rog sa ma lamuriti si pe mine care este perioada in care punerea in aplicare a MEPI creaza efecte juridice. Exemplu, mandat de 2 ani cu exec in regim detentie- ... (vezi toată discuția)
Mandat de exexutare in lipsa art. 122 Gianirossi Gianirossi Conducere fara permis, pedeapsa 3 ani si 2 luni!Eu am parasit tara in 2010, actiunea s a petrecut in 2009 iulie, sunt mai bine de 5 ani de cand s a perrecut ... (vezi toată discuția)
Prescrierea faptelor in noul cod penal rodica1985 rodica1985 Buna ziua! Am fost condamnat definitiv la 4 si respectiv 5 ani inchisoare pentru 2 fapte de furt calificat savarsite in 2006,iar condamnarea a fost pronuntata ... (vezi toată discuția)