avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Scoatere de sub urmarire penala, recuperare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Scoatere de sub urmarire penala, recuperare permis

Buna ziua.In anul 2009 am fost depistat conducand masina proprie avand exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendata.Am fost scos de sub urmarire penala si vreau sa imi redobandesc permisul.Am pus o intrebare la Parchet si mi s-a spus ca nu trebuie platita amenda administrativa.Organul de Politie spune ca da..ce sa mai cred?!?!
Cel mai recent răspuns: bogdan11 , utilizator 08:43, 28 Ianuarie 2011
Daca in ordonanta de scoatere de sub urmarire penala se prevede faptul ca vi se aplica o amenda cu caracter administrativ, mergeti si o platiti. Ulterior acestui moment, mergeti la Inspectoratul de Politie si intrebati care sunt conditiile pentru redobandirea permisului de conducere.

Succes!
Stiu ca trebuie platita, nu se poate altfel.dar reformulez:pot lua permisul fara ca amenda sa fie platita?
Actiunea de plata a amenzii administrative nu poate fi o conditie pentru recuperarea permisului. Dumneavoastra trebuie sa mergeti cu ordonanta de scoatere de sub urmarire penala la IPJ, iar acestia trebuie sa va returneze permisul.

Avertizez asupra faptului ca au existat situatii asemanatoare in care IPJ a apreciat faptul ca nu pot returna permisul motivat de faptul ca desi ati fost achitat, modalitatea de achitare arata faptul ca ati fost totusi in culpa, insa pericolul social al actiunii dumneavoastra a fost redus, prin urmare au considerat ca se impune suspendarea permisului.

Modalitatea aceasta de abordare, precum si conditionarea returnarii permisului de plata amenzii administrative este nelegala.

Asadar, raspunsul normal la intrebarea dumneavoastra este da. In practica insa, poate capata NUANTE :D
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi pot recupera permisul inainte de a plati amenda administrativa? floryn2006_i floryn2006_i Buna ziua ,sper sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la urmatoarea intrebare.In urma cu 1 am mi-a fost intocmit dosar penal pentru conducere cu permisul ... (vezi toată discuția)
Cand pot sustine examenul in vederea obtinerii unui nou permis, dupa 6 luni sau dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare? dumytru dumytru Buna ziua.In urma unor probleme asupra carora nu mai intru in detalii,am ramas fara permis de conducere si mi s-a intocmit dosar penal.Am fost trimis in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. DriftingCalibra DriftingCalibra Buna ziua ma numesc Ranetti Victor , sunt din Bucuresti si am 23 de ani impliniti ieri 07.07 :) In urma cu 1 an de zile am plans 3 zile la rand ca am fost ... (vezi toată discuția)