Buna ziua.In anul 2009 am fost depistat conducand masina proprie avand exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendata.Am fost scos de sub urmarire penala si vreau sa imi redobandesc permisul.Am pus o intrebare la Parchet si mi s-a spus ca nu trebuie platita amenda administrativa.Organul de Politie spune ca da..ce sa mai cred?!?!
Daca in ordonanta de scoatere de sub urmarire penala se prevede faptul ca vi se aplica o amenda cu caracter administrativ, mergeti si o platiti. Ulterior acestui moment, mergeti la Inspectoratul de Politie si intrebati care sunt conditiile pentru redobandirea permisului de conducere.
Actiunea de plata a amenzii administrative nu poate fi o conditie pentru recuperarea permisului. Dumneavoastra trebuie sa mergeti cu ordonanta de scoatere de sub urmarire penala la IPJ, iar acestia trebuie sa va returneze permisul.
Avertizez asupra faptului ca au existat situatii asemanatoare in care IPJ a apreciat faptul ca nu pot returna permisul motivat de faptul ca desi ati fost achitat, modalitatea de achitare arata faptul ca ati fost totusi in culpa, insa pericolul social al actiunii dumneavoastra a fost redus, prin urmare au considerat ca se impune suspendarea permisului.
Modalitatea aceasta de abordare, precum si conditionarea returnarii permisului de plata amenzii administrative este nelegala.
Asadar, raspunsul normal la intrebarea dumneavoastra este da. In practica insa, poate capata NUANTE :D
Buna ziua.
DriftingCalibra
Buna ziua ma numesc Ranetti Victor , sunt din Bucuresti si am 23 de ani impliniti ieri 07.07 :)
In urma cu 1 an de zile am plans 3 zile la rand ca am fost ... (vezi toată discuția)