sclify a scris:
Lucrez in onco-hematologie iar din lipsa personalului se lucreaza ore suplimentare foarte multe iar pe langa lucrul acesta mai este si periculos ca se lucreaza cu citostatice care sunt toxice . Nu primim nici un spor de toxicitate si nu ne sunt platite nici orele suplimentare. Intrebarea mea este ce pot face pentru a primi aceste drepturi? Conducerea spitalului stie acest lucru dar nu se ia nici o masura . Nu cunosc legislatia dar cea ce se intampla nu este normal.
Pe langa cele adaugate de colegii mei as mai avea de spus faptul ca informatiile pe care le-ati oferit nu sunt foarte clare. In ceea ce priveste orele suplimentare s-a inteles, domnul avocat v-a raspuns la obiect mai sus, insa in ceea ce priveste locul de munca si sporul special...
La ANEXA Nr. 3 la Regulament din 07/07/2005 privind acordarea sporurilor la salariile de bază în conformitate cu prevederile art. 13 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 115/2004, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 125/2005 punctul B. aveti Spor de până la 15% din salariul de bază:
1. personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unităţile, secţiile şi compartimentele cu paturi din specialităţile: neurochirurgie, traumatologie vertebro-medulară şi neuromotorie, chirurgie cardiovasculară, chirurgie cardiacă şi a vaselor mari, chirurgie vasculară, cardiologie intervenţională, chirurgie toracică, ortopedie şi traumatologie, arşi, chirurgie plastică - microchirurgie reconstructivă, hemodializă,
oncologie medicală;
Asta daca eu am inteles bine si lucrati pe sectie... daca incadrarea dvs este intr-un ambulatoriu de specialitate sporul este de 5%.
Acum nu stiu exact daca acesta este sporul despre care doreati sa stiti, insa nu ar strica intr-adevar sa faceti o vizita la Sanitas, presupunand din nou ca apartineti de ei, si sa vedeti ce pot face si eu pentru dvs.