avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca in mediul toxic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca in mediul toxic

Buna ziua,

Intrebarea vine din partea intregului personal de asistenti medicali RADIOLOGIE , din Spitalul Clinic de Urgenta BAGDASAR ARSENI - BUCURESTI

Conditiile de munca sunt INFECTE, lucrand in camera obscura cu agenti toxici, nu exista nici un fel de aerisire
Deservind UPU ( Unitatea primiri Urgente ), in regim de munca in TURE , intrebarea de baza este de ce asistentii radiologiei nu beneficiaza de sporul de urgenta? Unde ne putem adresa ?

Va multumim
Pesonalul Laborator radiologie si imagistica - Spit Clinic De Urgenta - Bagdasar Arseni - BUCURESTI
Cel mai recent răspuns: annabellaxannabella , utilizator 15:58, 21 Martie 2011
Nu puteti beneficia de spor ca cei de le UPU , deoarece dvs. lucrati intr-un serviciu diferit de UPU si primiti sporul pentru conditii periculoase (20 sau 30% , dupa categoria unitatii nucleare) Ati fu putut beneficia de sporul din UPU daca serviciul de radiologie ar fi fost in cadrul UPU .
Ar putea sa vi se majoreze sporul numai daca ati deservi paturi de TBC sau SIDA
In contractul individual de munca sau in statele de plata,sau eventual intr-o decizie a conducerii se stipuleaza de catre angajator ca beneficiati de acest spor?Daca da,inaintati tribunalului Bucuresti sectia conflicte de munca o actiune civila in pretentii.In prealabil sesizati ITM Bucuresti.
Sporurile cu pricina se acorda conform Ordinului Ministerului Sanatatii nr.721/2005 cu modificarile si completarile ulterioare . In acest ordin sunt nominalizate locurile de munca si cuantumurile sporurilor care se acorda .
Sporurile se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat in locurile de munca respeactive . Valoarea sporurilor se aproba anual de catre comitetul director . Pentru acordarea anumitor sporuri (periculoase , deosebit de periculoase,vatamatoare ) este necesara expertizarea locurilor de munca .
Sporul solicitat de user nu are cum sa se regaseasca in stat de plata si nici intr-o decizie a unitatii . Problema trebuie reluata prin negociere intre sindicat si ministerul sanatatii, intrucat si mie mi se pare cam mic procentul de la radiologie raportat la riscuri , trebuie facuta solicitarea de modificare a ordinului 721/2005
Buna ziua.lucrez la Spitalul de copii Sf.Nicolae Barlad,in cadrul sectiei radiologie.In luna februarie a anului curent ar fi trebuit sa luam salaril marit cu 15%.S-a dat aceasta marire dar concomitent s-a anulat un spor de 15%de pediatrie.Mentionez ca acest spor s-a anulat doar celor din radiologie ,laborator si cei cu spor pentru calculator.De la serviciul runos ni s-a raspuns ca exista o hotarare de necumulare a sporurilor.Am sunat la cativa colegi din iasi si mi-au confirmat nereducerea sporurilor in unitatea lor,Va rog sa-mi oferiti un raspuns,ca apoi sa incercam sa justificam eventuala cerere de reacordare a acestui spor. Multumesc!
Din pacate pentru dvs. este adevarat ce v-au spus cei de la runos. Nu puteti cumula sporurile, vi se acorda cel mai mare, probabil ca acesta e cel de radiologie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporuri in sanatate danrapa danrapa Buna ziua.lucrez la Spitalul de copii Sf.Nicolae Barlad,in cadrul sectiei radiologie.In luna februarie a anului curent ar fi trebuit sa luam salaril marit cu ... (vezi toată discuția)
Sporuri pentru conditii deosebit de periculoase - hiv cafea1 cafea1 Stie cineva care este reglementarea acordarii sporului de periculozitate pt. HIV? si care ar fi explicatia logica a acordarii acestor sporuri pentru cei care ... (vezi toată discuția)
Criterii de acordare sporuri toxicitate cat woman cat woman De aproximativ 4 ani lucrez intr-un spital de stat in laboratorul de anatomie patologica ca operator date, deci sunt angajatul Dep. Statistica repartizat in ... (vezi toată discuția)