avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare neplatite sporuri neacordate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare neplatite sporuri neacordate

Lucrez in onco-hematologie iar din lipsa personalului se lucreaza ore suplimentare foarte multe iar pe langa lucrul acesta mai este si periculos ca se lucreaza cu citostatice care sunt toxice . Nu primim nici un spor de toxicitate si nu ne sunt platite nici orele suplimentare. Intrebarea mea este ce pot face pentru a primi aceste drepturi? Conducerea spitalului stie acest lucru dar nu se ia nici o masura . Nu cunosc legislatia dar cea ce se intampla nu este normal.
Cel mai recent răspuns: barnitiu , utilizator 16:04, 31 Octombrie 2008
sclify a scris:

Mai am o intrebare suntem la jumatate din personal ore suplimentare neplatite de vreo 2 ani iar cand isi ia cineva liber si-l ia in detrimentul altei colege care lucreaza pt 3 pers ce se poate face si cati pacienti ar trebui sa aiba o asist pe aceasta sectie?

Din pacate la asta nu e chiar atat de simplu de raspuns :) Exista un normativ de personal din 2006 pe baza caruia se calculeaza numarul de personal necesar pe o sectie din fiecare categorie (asistenta, personal auxiliar, medic, etc). Acesta se calculeaza pe baza anumitor info, gen: numar de paturi, tipul sectiei (clinica, univ, etc), specializarea sectiei, tipul spitalului, numar de bolnavi mediu, mi se pare ca este necesar si indicele de case-mix (asta nu ar fi atat de greu de aflat). Oricum, dupa cum vezi e nevoie de mai mult. Insa, nu ma indoiesc de faptul ca exista o explicatie a celor de la RUNOS pentru lipsa de personal... poate e bugetul insuficient, poate e chiar fluctuatia negativa de personal care se resimte din ce in ce mai tare in sistemul sanitar...
:D Divagam de la subiect, sper ca raspunsuril noastre te-au ajutat.
Buna Limbianu!
Ti-am gasit intrebarea utila, si pe mine ma intereseaza aceasta problema cu acordarea sporurilor. Ma aflu in aceeasi situatie, adica lucrez in sectia de Pneumoftiziologie, fiind asistent radiolog, insa primesc numai un singur spor, respectiv cel de TBC. Daca ai aflat raspunsul la intrebarea ta, te rog sa ma tii la curent.
Mersi
Barnitiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 304/2008 atlantiana atlantiana Am aflat de curand de existenta Legii 304/2008 (M.Of. nr.848/17 decembrie 2008) si am citit-o. Am vazut ca prevede un spor de incordare psihica de 25% pentru ... (vezi toată discuția)
Spor sanatate Elym92 Elym92 Buna ziua! Sunt angajata la unitatea de transfuzii a SCJM. Am solicitat sporul care mi se cuvine in baza Legii 330/2009 Art.13 litera E. Raspunsul a fost ... (vezi toată discuția)
Munca in mediul toxic Radiologie Radiologie Buna ziua, Intrebarea vine din partea intregului personal de asistenti medicali RADIOLOGIE , din Spitalul Clinic de Urgenta BAGDASAR ARSENI - ... (vezi toată discuția)