avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... politistul rutier dispozitie a inspectorului general ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

politistul rutier dispozitie a inspectorului general al Inspectoratului General al Politiei Romane

"Art. 177.reg.aplicare cod rutier - (1) Indrumarea, supravegherea, controlul respectarii normelor privind circulatia pe drumurile publice si luarea masurilor legale in cazul in care se constata incalcari ale acestora se realizeaza de catre politistii rutieri din cadrul Politiei Romane.
(2) Politistii rutieri sunt ofiterii si agentii de politie specializati si anume desemnati prin dispozitie a inspectorului general al Inspectoratului General al Politiei Romane."

poate cineva sa ma ajute cu nr data.dispozitiei Insp general al IGPR care desemneaza politistii rutieri? Un link macar. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihnea Stoica , Avocat 21:08, 11 Mai 2009
Da, exista asa ceva un ordin al sefului IGPR prin care este numit agent de politie rutiera ... Puteti face contestatie si sa solicitati in instanta sa fie depus acest ordin sau protocol prin care agentii de ordine publica pot aplica sanctiunile prevazute de Codul Rutier.

:offtopic:
Nu cred ca navigand pe net cu google gasesti asa ceva ...
elis a scris:

Da, exista asa ceva un ordin al sefului IGPR prin care este numit agent de politie rutiera ... Puteti face contestatie si sa solicitati in instanta sa fie depus acest ordin sau protocol prin care agentii de ordine publica pot aplica sanctiunile prevazute de Codul Rutier.

:offtopic:
Nu cred ca navigand pe net cu google gasesti asa ceva ...

stiu ca exista asa ceva. De aceea solicitam un eventual nr si o data a emiterii pt a fi mai usor de identificat.Spre stupoarea mea instanta imi cere mie ca si contestatar, sa fac proba :-/. In opinia mea dupa ce am parcurs legislatia rutiera, consider ca vointa legiuitorul a fost ca doar politistul rutier sa poata sanctiona potrivit codului rutier. Agentul de ordine publica nu este politist rutier dar este agent constatator. De aici o intreaga nebunie.
Navigand pe google e mai greu in chestii de finete...;)
Silviu, se pare ca este vorba despre un ordin intern al IGP care nu prea este facut public.
Totusi, partea adversa are aparator in instanta ?
De exemplu, in Dambovita proba aceasta a facut-o consilierul juridic al Politiei.
elis a scris:

Silviu, se pare ca este vorba despre un ordin intern al IGP care nu prea este facut public.
Totusi, partea adversa are aparator in instanta ?
De exemplu, in Dambovita proba aceasta a facut-o consilierul juridic al Politiei.

consilierul nu a venit. La dosar am doar raportul agentului de ordine publica. Si binenteles ceea ce am depus eu. Si repet el sustine ca exista un protocol intre rutiera si ordine publica din cauza lipsei de personal. Problema mea ar fi daca as putea sa demonstrez ca dispozitia cu care va necajesc nu se refera la ordine publica ceea ce am convingerea ca nu se refera. Rezulta si din cerinta legii ca agentul si structura din care face parte sa fie specializata si expres numita prin IGPR. Protocolul de care se face referire e pe plan local.Deci fara valoare.Putini stiu asta.Nu stiu daca vreun coleg a mai marsat pe chestia asta pe care am "mirosit-o" eu si ce finalitate a avut. M as bucura sa fie o premiera si un succes. Din surse "politienesti" :) , am aflat ca ei sunt instruti prin asa numitele "S"-uri prin care se implementeaza inclusiv legislatie. De aceea cand un contravenient este oprit in trafic de un agent chiar si de la rutiera, se "inspira" dintr un tabel... :D Oricum va multumesc.

Alte discuții în legătură

Polițist rutier dietmarkrutsch dietmarkrutsch Am observat tot mai multe spețe și comentarii despre polițistul rutier vs. cel ne-rutier. În sensul că în conformitate cu OG 195/2002 DOAR POLIȚISTUL ... (vezi toată discuția)
O.u.g.195 Decebal58 Decebal58 Politistii locali, au dreptul sa opreasca autoturisme in trafic si au voie sa aplice sanctiuni contraventionale la o.u.g.195/2002_ (vezi toată discuția)
Cercetare penala secreta andrew1985 andrew1985 sunt un functionar public cu statut special. in martie 2009 am fost instiintat ca sunt cercetat prealabil pentru faptul ca in noiembrie 2008 fiind in timpul ... (vezi toată discuția)