avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... se poate incadra la tentativa de omor urmatoarea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

se poate incadra la tentativa de omor urmatoarea fapta??

in urma unei agresiuni suferite am fost internat in spital unde datorita multiplelor traume am stat 8 zile.am obtinut certificat medico legal 45 de zile pt urm .;;;COMOTIE CEREBRALA,CONTUZIE COLOANA CERVICALA,PLAGA CONTUZA NAZALA,LUXATIE SCAPULO-HUMERALA ST. CONTUZIE TORACICA. STEATOZA HEPATICA ,STAZA RENALA STG.GR.1/2.DIAGNOSTIC CONFIRMAT CLINIC SI RADIOGRAFIC.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
calini george, utilizator
tentativa de omor se stabileste atit in raport de ranile suferite (asa cum ele apar pe certificatul medico-legal) cit si cu intentia faptuitorului, circumstantele savirsirii faptei, modalitatea de aplicare a loviturilor, etc etc.

exista o plingere penala sau sesizare din oficiu a organelor de cercetare penala?
DA EXISTA O PLANGERE .EU INITIAL AM VRUT SA MA INPAC CU ACEL INDIVID DAR ESTE UN MINCINOS SI AM CERUT EU PERSONAL PROCURORULUI DE CAZ SA INCADREZE FAPTA LA TENTATIVA DE OMOR,AVAND IN VEDERE CA EU MAI POT SCOATE LA O NOUA EXPERTIZA MAI MULTE ZILE AVAND IN VEDERE CA NU AM DEPUS ATUNCI LA DOSAR TOATE DOCUMENTELE EU MAI AM.;;;;;FRACTURA OS NAZAL,FRACTRA SPINA NAZALA CU DEPLASARE,,,,AVULSIE TENDON TRICEPS DREPT CU DETRAZARE DE FRAGMENT OSOS..PENTRU ACESTEA TREBUIE SA MAI FAC DOUA INTERVENTII CHIRURGICALE;;O SEPTOPLASTIE SI OPERATIE LA COTUL DREPT PT ELIMINAREA FRAGMENTULUI OSOS....NU AM DEPUS ATUNCI TOATE ACTELE PT CA AM DORIT SA NE INPACAM,DAR NU MAI ESTE POSIBILITATE. CARE ESTE PAREREREA DV. SUNT IN TERMEN. MULTUMESC ANTICIPAT
faptul ca dvs cereti o anumita incadrare nu are nici o relevanta, procurorul este suveran in privinta incadrarii unei fapte in cursul urmaririi penale. incadrarea se mai poate schimba in cursul judecarii dosarului, daca se va dispune prin rechizitoriu trimiterea in judecata a inculpatului.

va recomand sa depuneti toate actele detinute astfel incit procurorul sa aibe toate informatiile atunci cind va decide solutionarea cazului.
AM FOST ASTAZI LA PROCURORUL DE CAZ SI MIA SPUS CA VA DECLINA DOSARUL LA PROCURATURA PENTRU AL PRELUA UN PROCUROR CRIMINALIST DACA VA CONSIDERA CA ESTE TENTATIVA DE OMOR. EU AS VREA SA STIU DACA DIN CE DATE VAM FURNIZAT EXISTA POSIBILITATEA SA SE AJUNGA LA ACEASTA INCADRARE....EU TOT MAI VREAU SA LAS O PORTITA DE INPACARE......DACA SAR SCHIMBA INCADRAREA IN TENTATIVA DE OMOR MA MAI POT IMPACA CU EL FARA A PATII NIMIC LEGAL???VA MULTUMESC ANTICIPAT
este posibil insa putin probabil avind in vedere ca se poate incadra usor la art.181 CP. mai ales ca nici un organ vital nu a fost atins adica - fracturi craniene, leziuni pulmonare, ale inimii (sau in zona inimii), rinichi, ficat etc.

Alte discuții în legătură

Certificat medico-legal laviniastefania laviniastefania Am rugamintea sa imi comunicati unde pot contesta un certificat medico-legal eliberat pentru o persoana implicata intr-un accident rutier cu victime. In urma ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor calificat sau vatamare corporala gepisan gepisan In urma unei altercatii verbale care a degenerat intro bataie cu mai multi \" actori\"la care am participat fiind chemat de un prieten disperat de injuriile ... (vezi toată discuția)
Contraexpertiza certificat medico-legal eugennico eugennico In luna ianuarie am fost victima unei agresiuni(am fost lovit pe la spate in cap de mai multe ori cu o \"bâta de baseball),si am fost internat 15zile la ... (vezi toată discuția)