Am rugamintea sa imi comunicati unde pot contesta un certificat medico-legal eliberat pentru o persoana implicata intr-un accident rutier cu victime.
In urma accidentului ambele parti implicate in accident au fost transportate cu ambulanta la spitalul judetean unde li s-au facut investigatiiler de rigoare. In urma investigatiilor sotul meu a fost trimis la spitalul Bagdasar Arseni si apoi transferat la Spitalul de urgenta Floreasca (diagnostic TCC minor nivel 1 cu leziune hemoragica tip II Marshall, fractura occipito bazala stanga cu mic fragment osos intruziv, traumatism facial cu fractura oase nazale cu deplasare - operata, contuzie umar drept).
Celeilalte parti implicate in accident i s-a tratat o rana superficiala (2 copci), iar dupa investigatii i s-a eliberat o reteta si i s-a dat voie sa plece, medicii spunand ca nu exista alte probleme.
Surpriza a fost ca pentru aceste 2 copci a venit cu un certificat medico-legal cu 12 zile de ingrijiri medicale.
Deoarece mi se pare ca medicul legist a exagerat in momentul in care a eliberat acest certificat de care depinde incadrarea juridica, la infractiunile contra persoanei, sunt hotarata sa il contestam.
Totodata, va rog sa imi spuneti ce ar risca sotul meu in cazul in care ar fi declarat vinovat de producerea accidentului si s-ar ajunge la un proces penal.
Totodata, va rog sa imi spuneti ce ar risca sotul meu in cazul in care ar fi declarat vinovat de producerea accidentului si s-ar ajunge la un proces penal.
Daca este vorba doar de 12 zile de ingrijiri medicale,acordate prin certificatul medico-legal,sotului dvs i se va intocmi dosar penal pentru vatamare corporala din culpa,astfe cum este prev.de art.184 al.1 c.pen si sanctionata de acelasi text cu o pedeapsa cu inchisoare de la o luna 3 luni sau cu amenda.
In functie de materialul probatoriu administrat,de circumstantele sale personale,eventual de o expertiza de stabilire a dinamicii producerii accidentului,sotului dvs i se poate aplica o amenda penala sau o sanctiune cu suspendarea executarii,conf.art.81 c.pen