avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cercetare penala pentru vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cercetare penala pentru vatamare corporala din culpa

Acum o luna am fost implicat intr-un accident de circulatie. Din fata a intrat unul in depasire si ne-a lovit frontal. Masina noastra a fost aruncata in sant si celelalt a iesit cu ea in decor. El nu a patit nimic, in schimb noi am avut mai multe probleme.Eu fiind in stinga am avut o fractura la genunchi, copilul pe bancheta din spate a avut nasul rupt si vreo sase copci, sotia care era la volan a avut o contuzie la genunchi si a fost vinata toata. Deocamdata am formulat o plingere prealabila impotriva vinovatului, am inteles ca politia a trimis dosarul pentru propunere de incepere a urmaririi penale catre procuratura. Concret este ca noi nu stim nimic, cine este considerat vinovat, politia nu ne-a spus inca nimic.Eu am iesit din spital dar sunt inca in gips si am certificat medico-legal pentru 55 de zile.Normal ce urmeaza? Pot sa cer despagubiri? Cit se cere in situatiile astea ?
Cel mai recent răspuns: george1972 , utilizator 13:37, 15 Februarie 2009
In temeiul plangerii penale prealabile , daca va fi un nr sub 60 de zile de ingrijiri medicale , vor fi efectuate acte de cercetare.Daca numarul de ingrijiri medicale va fi mai mare de 60 , plangerea penala prealabila nu este necesara , intrucat actiunea penala e pusa in miscare din oficiu (prejudiciul fiind unul insemnat)
Plangerea penala prealabila poate fi retrasa , operand incetarea urmaririi penale .
Impacarea reprezinta o alta cauza de inlaturare a raspunderii penale.
Va sfatuiesc sa dati declaratia de impacare in fata notarului public.
Succes.
Daca ati facut plangere este bine. Totusi cei de la p[olitie ar trebui sa va zica cine este vinovat. In afara de asta, cred ca si masina a fost distrusa si trebuie reparata. Nu vi s-a dat dovada de reparatie?
Politia face cercetari deocamdata.E prematur sa se pronunte in astfel de cazuri.
Se va face o expertiza.
Va puteti constitui parte civila si sa cereti despagubiri daca celalalt e vinovat de producerea accidentului.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu am primit dovada de reparatie pentru ca nu am fost inca anuntati cine este declarat vinovat. Masina nu mai poate fi reparata (s-a strimbat rau, mai ales sasiul si pe la directie). Este distrusa in proportie de peste 75%. Dar daca politia a inaintat propunere deincepere a urmaririi penale pentru vatamare corporala, nu inseamna ca il considera pe el vinovat? Stiam ca numai dupa ce il declara pe el vinovat pot sa cer pe asigurarea lui sa mi se repare masina, asa-i?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu vatamare corporala-ce pot eu sa fac? barbu_ady barbu_ady buna ziua ma numesc bardu adrian acum o saptamana logodnica mea a fost lovita de o masina pe trecerea de pietoni.vina apartine in totalitate soferului.ea este ... (vezi toată discuția)
Accident la trecerea de pietoni cuppy cuppy salut,saptamana trecuta marti am accidentat o persoana la trecea de pietoni nesemaforizata.victima are ambele maini fracturate de la incheietura(una cu atela ... (vezi toată discuția)
Neacordare de prioritate A_Junior A_Junior buna ziua , in urma cu cateva zile am avut un accident cu motocicleta din cauza unei doamne care nu mi-a acordat prioritate , eu fiind pe drumul cu ... (vezi toată discuția)