avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... cetatenie maghiara
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

cetatenie maghiara

Buna ziua

As avea o intrebare: mai nou, cetatenii romani de nationalitate maghiara, care pot demonstra ca au avut bunici sau strabunici nascuti inainte de 1920 pe teritoriul romaniei, pot obtine, dupa ce au dovedit prin acte, cetatenia maghiara. Intrebarea este:
- dupa ce ai obtinut cetatenia maghiara, dobandesti automat dreptul de lucru in orice tara membra UE, avand in vedere faptul ca ungurii sunt in spatiul schengen? Adica, dupa ce ai obtinut cetatenia maghiara poti merge in orice tara membra UE si sa participi la interviuri, si poate chiar sa fii angajat, fara a fi nevoie de a apela la o firma de recrutare din Romania?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 21:33, 28 Ianuarie 2011
Nu are legatura cu Schengen. Limitarile pe piata muncii sunt mai mici pentru cetatenii maghiari (expira aproape toate in 2011), cetatenii romani nu pot lucra fara permis in unele tari europene pana in 2013 sau chiar mai tarziu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza uk dupa brexit GaborAlex GaborAlex Buna ziua, am tot citit, m-am tot informat de peste tot DACA cu cetatenie DUBLA ( Maghiara + Romana ) se poate parasi continentul fara VIZA, in special daca se ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine cetatenia maghiara? eva_balan eva_balan Buna,sunt Eva as avea si eu o intrebare....sant cetatian roman cu parintii,bunici unguri as vrea sa stiu cum as putea obtine cetatenia maghiara...tin sa ... (vezi toată discuția)
Rezıdent permıs de sedere brhns brhns sunt turc am permıs de sedere termen lung rezıdent ce ın romanıa! am drept sa ıntru zona shengen fara ... (vezi toată discuția)