avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore ...nemotivate?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore ...nemotivate?!

Deoarece am o depusa o contestatie la tribunal in ceea ce priveste destituirea mea ilegala din functia de director, directorul interimar in timpul acesta imi face viata imposibila. De 7 zile de cand sunt in noua ,,situatie'' ma hartuieste atat profesional cat si ,,moral''. Mi-a trimis prin posta( fara sa-mi impute nimic verbal ) 2 avertismente scrise in care mentioneaza ca as fi lipsit ore nemotivate de la serviciu, exact in zilele cand ceilalti colegi erau plecati pe teren iar comportamentul lui este in permanenta agresiv si jignitor.. Singura care poate confirma ca am fost prezent la serviciu este contabila, care amenintata de directorul interimar, mi-a a spus ca ii este frica ca o destituie, daca imi tine partea. Am intrat de 2 zile in concediu medical pentru ca am probleme de sanatate, la intoarcerea la serviciu ma astept la noi represalii...cu siguranta pentru a ma da afara. Pb nu am nicio sansa sa demonstrez ca minte, neavand martori sa sustina contrariul, pentru ca a instaurat o stare de frica intre colegi(in felul acesta nu-mi vor tine partea-desi am avut relatii fff bune inainte). Am sesizat forul tutelar de abuzul la care sunt supus , dar...tocmai acest for m-a destituit...ilegal. Ce variante mai pot avea ca macar pana se pronunta instanta pe codul muncii sa rezist sicanelor acestui...interimar. Ce baza legala are sa-mi taie ore din pontaj si sa nu mi le plateasca???
Mai mult, am act aditional cu un salariu de baza.,..iar in stat figurez cu un salariu cu 4 mil mai putin. Banii i-am primit pe card si nu mi s-a dat niciun fluturas sa vad care a fost incadrarea. Ce pot face in acest caz...Suma de recuperat este prea mica in comparatie cu cat m-ar costa avocatul pe alt cap de acuzare...

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
ContSters161126, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters161126 , utilizator 20:19, 7 Martie 2012
la orice societatea exista o condica de prezenta unde, contabilul sau responsabilul de la resurse umane trece fiecare persoana care vine la servici (urmand ca persoana respectiva sa semneze la sfarsitul programului)

daca ti-au fost virati banii pe card, mai putin 4 milioane, poti cere un extras de la banca la care ai contul (pentru lunile respective) pentru a dovedi ca ti s-au retinut 4 milioane fara a fi anuntat (alaturat sa ai si o copie la contractul de munca)

cam atat imi trece mie prin cap, ca tanar economist... sfatul meu este sa consulti un avocat ;)
d_ilie_cristian a scris:

la orice societatea exista o condica de prezenta unde, contabilul sau responsabilul de la resurse umane trece fiecare persoana care vine la servici (urmand ca persoana respectiva sa semneze la sfarsitul programului)



Multumesc pentru raspuns! Ce corect suna legea ...si cat de abuziv este incalcata....sunt o victima a abuzului in serviciu; am obosit intrun an de cand ma lupt cu sistemul asta corupt, imoral si condus numai politic...astazi mori cu dreptatea in mana... ma declar invins de sistem! La intoarcerea din CM imi voi da demisia. Insasi avocatul mi-a spus ca voi castiga in prima faza, dar ca la recurs nu voi avea nicio sansa, ca la curtea de apel se intervine...politic....Asta mi-a spus dupa ce in decembrie mi-a dat asigurari ca 100% voi castiga si si-a luat banii....
daditzu a scris:

[....Asta mi-a spus dupa ce in decembrie mi-a dat asigurari ca 100% voi castiga si si-a luat banii....


Este o mare aberatie .. nimeni nu va poate da asigurari de 100% ca veti castiga un litigiu ..
freeelis a scris:

Este o mare aberatie .. nimeni nu va poate da asigurari de 100% ca veti castiga un litigiu ..


Daca aveam ....experienta stiam, dar asa ..
Te duci la avocat cu incredere...ca la un medic, nu?
Era vb de o destituire lovita de nulitate pentru ca nu a indeplinit conditiile stipulate in codul muncii.
Aveti doua posibilitati : fie sesizati ITM-ul , fie deschideti o actiune in instanta .. ambele pot fi exercitate concomitent.

Litigiul s-a judecat? Daca da, ati primit hotararea si cand? Care este solutia data de instanta de fond?

Alte discuții în legătură

Destituire director interimar ramiha ramiha Buna ziua, Am si eu cateva intrebari si as fi recunoscatoare celor care stiu sa raspunda. 1. Care este procedura legala de demitere a unui director ... (vezi toată discuția)
Contract administrare RSB RSB Va rog frumos sa-mi spuneti daca pe perioada in care este numit un director medical interimar in spital, se incheie contract de administrare cu managerul ... (vezi toată discuția)
Probleme la locul de munca iuliy iuliy Buna ziua. Doresc un sfat in legatura cu un litigiu de munca. Sunt functionar public intr-o institutie publica si din cauza unor discutii cu seful mi s-a ... (vezi toată discuția)