avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... buna seara
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

buna seara

am si eu o mare problema,cumnatul meu a decedat acum 8 luni,avea un credit de nevoi personale,avea si asigurare pt acest credit.sora mea a facut toate demersurile pentru sistarea acestui credit,ea nefigurand nicaieri pe actele creditului.
acum a primit de la banca instintare precum ca trebuie sa plateasca creditul.mentionez faptul ca decedatul nu suferea de nici o boala.
se poate face recurs ?va rog sa ma ajutati.
multumesc
Cel mai recent răspuns: madaedu , utilizator 15:11, 27 Ianuarie 2011
Asiguratorul ce a mentionat in asigurare?Care este clauza-accident,etc-pentru care ar suporta cheltuielile catre banca?Care a fost cauza decesului?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
andymaurul, utilizator
in asigurare -invaliditate permanenta totala si in caz de accidente banca asigura creditul.cauza decesului insuficienta cardio-respiratorie acuta.
In acest caz,banca are dreptate.Mostenitorii defunctului vor trebui sa plateasca debitul,din moment ce defunctul a fost asigurat doar pentru invaliditate si accidente,dansul decedand din cu totul alte cauze.Ati invocat recursul,dar nu este vorba de recurs.Este vorba de o simpla somatie.Inca nu s-a ajuns in instanta de judecata.Sora dvs.sa ajunga cu banca la o solutie amiabila este sfatul meu.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
andymaurul, utilizator
in caz de neplata ce se poate intampla,ea nefigurand in nici un act de la banca..?si neavand nici un bun pe numele ei?
Daca se va face succesiunea dupa defunct,se va inregistra in mod automat si cu aceste datorii.

Alte discuții în legătură

Credit bancar cu deces ionutglogojan ionutglogojan Buna ziua, am o cunostinta de familie care in 2008 a facut un credit de 25000Ron pentru nevoi personale. Omul avea 62 de ani si creditul a se pare ca are si o ... (vezi toată discuția)
Somatie cezar_iul cezar_iul in cazul in care cineva s-a sinucis si avea o datorie bancara cine se obliga sa o plateasca? persoana nu era casatorita, nu are giranti iar apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Poate plati si dupa moarte?? katy_nicu katy_nicu :( buna ziua.As avea nevoie de un sfat.Fratele meu a facut un credit la banca pt masina(10000ron),iar pe 30 august a decedat in accident de masina. acum banca ... (vezi toată discuția)