avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poate plati si dupa moarte??
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poate plati si dupa moarte??

:(
buna ziua.As avea nevoie de un sfat.Fratele meu a facut un credit la banca pt masina(10000ron),iar pe 30 august a decedat in accident de masina. acum banca a trimis citatie la adresa unde locuia(la mama).Mentionez ca avea 21 de ani si nu avea nici un garant sau altceva trecut.Mamei ii este frica ca ar putea plati datoria lui.Este posibil sa nu o plateasca??
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2009
katy_nicu, utilizator
Cel mai recent răspuns: narcisa07 , utilizator 17:01, 1 Aprilie 2009
Daca exista mostenitori si acestia au acceptat succesiunea fara beneficiu de inventar , fiind succesori in drepturi si obligatii ai defunctului s-ar putea sa plateasca.
Mostenitorii aceptanti ai succesiunii fratelui dvs. vor fi obligati sa-i plateasca acest credit.
Exceptia ar fi acceptarea succesiunii sub beneficiu de inventar.;)
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2009
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
trec printr'o situatie asemanatoare, fratele meu decedand pe data de 27 septembrie intr'un accident rutier. La data decesului el avea 2 caruri de credit descoperite(app 20 d mil) iar acum am primit somatie de plata...in care se mentioneaza faptul ca in termen de 5 zile se va trece la executare silita. El nu avea nici un fel bun in proprietate cu exceptia masinii care a fost total avariata, practic nimic, iar el nu avea asigurare dde viata pt aceste carduri, iar in contract nu este nici un articol in care se mentioneaza faptul ca ruddele d gr 1 preiau contractul. Intrebarea mea e daca o sa se treaca la executarea silita a mamei mele, si daca va fi un proces la care m'as putea prezenta ca sa imi sustin cauza?
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2009
irina.tanasa, utilizator
Mergeti la notar si acceptati succesiunea sub beneficiu de inventar sau renuntati la succesiune. Actul dobandit de la notar trebuie comunicat executorului. Cautati un avocat, puteti fi ajutati.

succes
av. Ileana Schwarz
Este cam tarziu pentru o declaratie de renuntare sau de acceptare sub beneficiu de inventar, avand in vedere faptul ca pe 27 martie s-au implinit cele 6 luni.

Daca succesibilii nu au facut acte de acceptare tacita, nu au de ce sa se teama. Inseamna ca au ramas straini de succesiune.

Alte discuții în legătură

Ce fac cu creditele ramase la banci dupa decesul tatalui costel_81 costel_81 Acum cateva zile a decedat tatal meu in drum spre serviciu. In urma necazului am ramas cu un credit de nevoi personale fara asigurare de viata si o limita de ... (vezi toată discuția)
Credit pt. nevoi personale fara asigurare de viata! redu_82 redu_82 Buna ziua, as dori sa primesc un sfat pt urmatorul caz.Tatal prietenei mele a decedat in urma cu aproape 2 saptamani ( singurul mostenitor ramas e prietena ... (vezi toată discuția)
Succesiune complicata!!!!!!!!!!!! severinbrasov severinbrasov Tata lmeu a decedat in luna martie. La succesiune venim eu in calitate de fiu, si sotia sa, care nu m-a adoptat, mama mea fiind decedata. Am doua credite la ... (vezi toată discuția)